Dupa zece ani de absenta de pe scenele tarii, soprana le-a facut romanilor o reducere de 50% din onorariul obisnuit

Angela Gheorghiu va sustine astazi, la Sala Palatului, de la ora 19.00, un concert extraordinar de Craciun. Una dintre cel mai bine cotate soprane in acest moment cinta la Bucuresti dupa zece ani de absenta de pe scenele romanesti. Angela Gheorghiu a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, in sfirsit, este tratata asa cum merita in Romania.

"Am cintat pe vremea studentiei mele gratuit, dar niciodata nu am fost socotita ca fiind o studenta, ci eram tratata la egalitate cu colegii mei deja consacrati international. In Romania exista multe evenimente de toate genurile, cum ar fi "Cerbul de Aur" sau Festivalul "George Enescu", unde sint invitati artisti romani si internationali... Mereu m-a deranjat cind mi s-a spus: "Vino in Romania"", dar intotdeauna pe gratis! Niciodata nu am fost tratata la un nivel pe care eu, Angela, as fi putut sa-l accept. Acum e cu totul altceva", a declarat ea. Potrivit surselor noastre, onorariul Angelei Gheorghiu, pentru spectacolul de la Bucuresti, este de aproximativ 60.000 de euro, aproape jumatate din cel pe care-l primeste pentru concertele sustinute pe scenele internationale. Dirijorul Eugene Kohn, sub bagheta caruia se va desfasura concertul, considera ca Angela are "cea mai frumoasa voce" pe care a auzit-o.

Concertul din aceasta seara, care va dura o ora si jumatate, va cuprinde aproape 20 de piese: cintece de Craciun, precum "O, ce veste minunata" sau "Sus la poarta Raiului", dar si arii celebre din "Carmen" de Bizet sau "Tosca" de Puccini. Angela va interpreta si compozitii semnate de sotul ei, tenorul Roberto Alagna, ca "Gentil Pere Noel" sau "Sognare". La spectacol mai participa Corul National Madrigal si Orchestra Nationala Radio (dirijor Eugene Kohn), o formula in premiera pe scenele din Romania. Concertul de Craciun al Angelei Gheorghiu este produs de compania Events. Un bilet costa intre 750.000 lei si 4,5 milioane lei.

Soprana a adoptat-o pe nepoata ei, Ioana

Angela Gheorghiu isi va petrece Sarbatorile in Romania, cu familia. Alaturi de ea se va afla sotul, tenorul Roberto Alagna, care va sosi in Capitala in Ajunul Craciunului. Acesta ar putea veni impreuna cu fiica sa din prima casatorie, Ornella.
De asemenea, este asteptata la Bucuresti Ioana, fiica adoptiva a Angelei. Ioana are 16 ani, este fiica surorii sopranei, locuieste in Marea Britanie si a fost adoptata de Angela acum citiva ani, dupa ce
i-au murit parintii. Ieri, Angela a fost in pauza vocala totala, comunicind cu apropiatii si colaboratorii prin scris si prin SMS-uri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.