Premiera la festivalul de la Mamaia: pentru prima oara din 1963 - anul editiei inaugurale - un sef de stat al Romaniei a asistat la una dintre serile de spectacol.

Presedintele Traian Basescu a ales bine momentul sa mearga la Festivalul de la Mamaia. Spre deosebire de primele doua seri (cele ale sectiunilor de interpretare si creatie), cind Teatrul de Vara este ocupat in proportie de numai 60%, in seara "slagarelor" este o afluenta masiva de spectatori, inclusiv "locurile in picioare" fiind ocupate. Deci o "baie de multime" garantata.

Coincidenta, spectacolul de simbata a inceput cu o ora intirziere, surse din echipa de organizare sustinind ca modificarea s-a produs tocmai pentru ca Basescu sa prinda inceputul. Traian Basescu a venit cu sotia si trei SPP-isti, la 10 minute dupa inceperea spectacolului. Accesul publicului si al presei a fost permis cu doar 15 minute inainte de inceperea spectacolului (anterior, s-au facut clasicile verificari antitero ale incintei), iar cu cinci minute inainte de sosirea sefului statului citeva zeci de posesori de bilete au trebuit sa astepte afara pina a intrat suita prezidentiala.

Aflat la scoala de vara a PD de la Navodari, liderul democratilor, Emil Boc, a venit si el simbata la festival, dar a ajuns inaintea fostului sau sef. Boc era impreuna cu sotia si cu cele doua fetite ale sale si si-a cumparat bilet. El ne-a declarat ca vine pentru prima data la acest festival.

De mentionat ca, la aceasta editie, nu li s-au dat invitatii politicienilor. Cu o singura exceptie: presedintele PSD, Mircea Geoana. Acesta a intrat in incinta dupa Basescu - pentru "vizibilitate" - si a avut retinut un loc mai bun.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.