Festivalul de Film de la Cannes 2010 este criticat de publicatiile internationale si de criticii de film pentru lipsa peliculelor remarcabile din competitie.

Editia de anul acesta fiind considerata mai slaba si mai trista decat cea din 2009, scrie NewsIn.

Potrivit publicatiei americane specializata in cinematografie HollywoodReporter, din palmaresul festivalului lipsesc filme majore si asteptate, care nu au fost terminate la timp pentru festival.

HollywoodReporter mai noteaza ca ca Hollywood-ul a fost bine reprezentat la Cannes, cu Oliver Stone, Woody Allen, Doug Liman si Ridley Scott, dar ca editia de anul acesta a fost mai trista decat cea din 2009, care a fost electrica si controversata.

Si cotidianul britanic The Guardian deplange calitatea mai slaba a festivalului decat cea de anul trecut, cand competitia a fost "extraordinara".
Si criticii de film sunt de acord, multi declarand ca nu este cel mai bun an al Cannes-ului, care ramane insa cel mai mare festival din lume.
Filmele din competitie sunt in mare parte sobre si reflecta o lume tulbure, cu teme grave, precum razboiul, diverse drame sau pierderea standardelor morale.

Juriul prezidat de Tim Burton va decerna, duminica, premiul Palme d'Or pe 2010 unuia dintre cele 19 filme din competitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.