Actrita franceza Isabelle Huppert vine pentru prima oara la Bucuresti cu ocazia expozitiei "Isabelle Huppert - Femeia cu portrete".

De la Henri-Cartier Bresson la Juergen Teller, 120 de portrete ale actritei realizate de cei mai mari fotografi ai lumii vor fi expuse in perioada 28 mai - 27 iunie 2010, la Sala Dalles, informeaza Ambasada Franceza.

Cu ocazia venirii la Bucuresti, Isabelle Huppert, in varsta de 57 de ani, va sustine impreuna cu regizorul roman Cristian Mungiu un Masterclass pe tema cinematografiei la UNATC Bucuresti si va asista la premiera filmului "White Material" din 2009, sambata 29 mai, ora 20, la cinema Studio.

Castigatoare a unui César si a doua premii la Cannes, Isabelle Huppert este o adevarata egerie europeana a rolurilor dificile, "roluri mai greu de inteles si de iubit". Muza lui Claude Chabrol nu s-a dat in laturi de la a portretiza pe ecran femei "in dificultate de a trai si de a iubi", incestuoase, criminale sau sadomasochiste.

In 2009, Isabelle Huppert a prezidat juriul de la Cannes si i-a inmanat trofeul castigator lui Michael Haneke pentru Panglica Alba, regizor care o distribuise in Pianista in 2001.

In ultimul sau film, "White Material", o drama psihologica de mare finete, Isabelle Huppert este din nou o femeie invrajbita si implacabila, proprietara unei plantatii de cafea din Africa care nu poate accepta sfarsitul colonialismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.