Regizorul Roman Polanski rupe tacerea si vorbeste, in premiera de la arestarea sa in Elvetia, despre motivele pentru care procurorii americani insista sa ceara extradarea sa, spunand ca cererea adresata autoritatilor elvetiene este bazata pe o minciuna.

Regizorul spune ca procurorii americani ii cer sa se intoarca in SUA pentru a-l putea "servi pe tava presei". Polanski, care in prezent se afla in arest la domiciliu in cabana sa din Elvetia, a mai spus ca procesul pregatit impotriva sa in California este nedrept, relateaza NewsIn.

Roman Polanski adauga ca nu mai poate pastra tacerea deoarece extradarea sa este bazata pe o minciuna. "Nu pot sa tac in continuare deoarece SUA continua sa ceara extradarea mea, mai mult pentru a ma servi pe tava presei decat pentru a pronunta o judecata in legatura cu ce s-a intamplat in urma cu 33 de ani", a mai spus Polanski.

"Cer doar sa fiu tratat la fel ca oricine altcineva", mai spune regizorul in varsta de 76 de ani, in declaratia sa postata pe laregledujeu.org, publicatie condusa de unul dintre suporterii sai, filosoful francez Bernard-Henri Levy.

Roman Polanski, mai aproape de extradare

Regizorul Roman Polanski, aflat din luna septembrie 2009 in arest la domiciliu in Elvetia, se afla cu un pas mai aproape de extradare, dupa ce in urma cu o saptamana Curtea de Apel din California a respins cererea sa de a fi judecat in absenta in procesul in care este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora, in urma cu 33 de ani. Regizotul a parasit SUA in 1978, inainte de a fi condamnat, si nu s-a mai intors de atunci.

Avocatii lui Roman Polanski au solicitat numirea unui consilier judiciar pentru a investiga posibilele abateri judiciare in procesul desfasurat in urma cu 32 de ani. Elvetia a anuntat ca nu va decide daca il extradeaza sau nu pe regizor pana cand nu se va da pronuntarea in procesul acestuia din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.