Abba a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame, alaturi de trupele britanice Genesis si The Hollies, la ceremonia de premiere din New York participand fostii membrii ai trupei suedeze Abba Benny Andersson si Anni-Frid Lyngstad, informeaza BBC.

Artistii sunt eligibili pentru a face parte din Rock and Roll Hall of Fame la 25 de ani de la lansarea primului single. Fostii membri Abba, Benny Andersson si Anni-Frid Lyngstad au acceptat trofeul, fiind singurii reprezentanti ai trupei care au participat la ceremonia de la New York.

"Vorbesc in numele tuturor, suntem foarte, foarte onorati", a declarat Benny Andersson, care a adaugat ca trupa nu se va mai reuni vreodata pe scena.

Dupa ce a castigat concursul Eurovision in 1974, Abba a lansat o serie de hit-uri, printre care"Knowing Me, Knowing You", "Super Trouper", care au facut-o faimoasa in intreaga lume.

In timpul ceremoniei de premiere Andersson a acompaniat-o la pian pe cantareata country Faith Hill, care a interpretat melodia "The Winner Takes It All". Alti artisti premiati in cadrul ceremoniei anuale au fost cantaretul raggae Jimmy Cliff si Iggy Pop and the Stooges.

Anual, artistii si trupele care merita sa fie incluse in Rock and Roll Hall of Fame, sunt alesi de 600 profesionisti ai industriei muzcale.

Fondat la inceputul anilor '70, ABBA este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii pop, cu peste 370 de milioane de discuri vandute in toata lumea.

Compilatia "Gold", lansata in 1992, a inregistrat vanzari record de 26 de milioane de unitati, fiind unul dintre cele mai populare albume din toate timpurile.

Grupul s-a destramat la inceputul anilor '80, cand cei patru membri ai sai - Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog si Anni-Frid Lyngstad - au optat pentru cariere solo, fara a egala insa succesul dobandit sub titulatura ABBA.

Rock and Roll Hall of Fame,
locul care reuneste cele mai faimoase nume ale muzicii secolului XX, este un muzeu din Cleveland, Ohio, SUA, dedicat industriei muzicii si istoriei unor artisti, producatori sau formatii foarte cunoscute sau care au avut o influenta deosebita asupra industriei muzicii, in special din domeniul rock and roll. Fundatia Rock and Roll Hall of Fame a fost infiintata in 1983.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.