Cantareata de origine mexicana-americana , Lhasa de Sela, s-a stins din viata in noaptea de 1 ianuarie, la doar 37 de ani, dupa o lunga suferinta cauzata de cancerul la san.

Lhasa, asa cum se prezenta pe coperta albumelor sale, a murit in apartamentul sau din Montreal in prima noapte a acestui an. Cantareata a fost rapusa de cancerul la san, la varsta de 37 de ani, dupa aproape doi ani de tratamente, care insa nu au dat rezultate, transmite site-ul sau oficial.

Lhasa de Sela s-a nascut pe 27 septembrie 1972 in Big Indian, New York, tatal sau fiind de origine mexicana, iar mama de origine americana. Lhasa si-a petrecut copilaria intre Mexic si Statele Unite, fiind pe drum mai tot timpul, familia sa castigandu-si existenta improvizand piese de teatru si piese muzicale in strada. Lhasa a crescut astfel intr-o lume plina de descoperiri artistice, departe de cultura conventionala.

Lhasa a devenit o artista in toata puterea cuvantului odata cu lansarea primului sau album, "La Llorona" in 1997, urmat de "The Living Road" in 2003 si "LHASA" in 2009. Cele trei albume s-au vandut in peste un million de exemplare in intreaga lume.

Vocea si prezenta sa sunt foarte greu de definit din cauza unicitatii lor. Lhasa a fost descrisa de-a lungul timpului ca fiind o voce pasionala, senzuala, neimblanzita, profunda, hipnotica, intensa, o voce pentru totdeauna.

Lhasa nu se sfia niciodata din a-si deschide inima in fata publicului si astfel a reusit de-a lungul timpului sa atinga si sa inspire multi oameni care au avut placerea de a o asculta.

Cu toate ca Lhasa s-a stins in urma luptei cu cancerul la san, vocea sa va ramane mereu vie in inimile noastre, prim muzica sa, lasata mostenire intregii lumi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.