Britanica in varsta de 19 ani, care interpreteaza rolul Hermione Granger in peliculele din seria "Harry Potter", este actrita cea mai rentabila a deceniului, potrivit Guiness Book of World Records.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de partenerul sau din "Harry Potter", Daniel Radcliffe, Angelina Jolie si Johnny Depp, relateza NewsIn.

In editia din 2010, Guiness Book of Records acorda o atentie speciala lumii cinematografice din ultimul deceniu. "De la magi si supereroi la vampiri. A fost un deceniu fantastic pentru Holywood, iar Guiness Book of Records este aici pentru a povesti totul", a declarat Craig Glenday, editor-sef al publicatiei.

Potrivit datelor Guiness, protagonistii seriei "Harry Potter" sunt actorii cei mai rentabili, cei care aduc cei mai multi bani. Emma Watson produce, in medie, 753 de milioane de dolari cu fiecare pelicula la care lucreaza. Pe de alta parte, Daniel Radcliffe, care a lucrat la mai multe pelicule, nu doar la cele sase din seria "Harry Potter", aduce in medie un profit de 558 de milioane de dolari fiecarui film lansat.

Pentru a stabili suma pe care fiecare actor o aduce peliculelor la care lucreaza, Guiness a analizat vanzarile de bilete. Astfel, cele sase pelicule din seria "Harry Potter" au produs 5,4 miliarde de dolari la nivel mondial, fiecare cate 900 de milioane de dolari.

Clasamentele Guiness stabilesc de asemenea si cine sunt actorul si actrita cu cea mai mare putere de la Hollywood, pozitii ocupate anul acesta de Johnny Depp si Angelina Jolie.

Un alt record inedit inclus de noua editie a Guiness este trailerul cel mai descarcat de pe internet intr-o singura zi, cel al peliculei "Star Treck" (1.8 milioane de descarcari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.