Roman Polanski, incarcerat in inchisoarea de la Winterthour , la 25 de kilometri nord-est de Zurich, va fi tranferat astazi la castelul sau din Gstaad, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului elvetian de Justitie, Folco Galli, citat de presa franceza.
O cautiune de trei milioane de euro (4,5 milioane de franci elvetieni) trebuie depusa, pentru ca regizorul sa poata fi pus in libertate, cu domiciul fortat la Gstaad. Suma este garantata de apartamentul parizian al cineastului, de pe strada Montaigne, a stipulat tribunalul penal federal din Bellinzone, potrivit NewsIn.

Justitia elvetiana a autorizat punerea in libertate pe cautiune a lui Polanski, conditionand eliberarea cu domiciliul fortat si purtarea unei bratari electronice, a precizat Galli.

Extradarea regizorului in varsta de 76 de ani este reclamata de justitia americana, care il acuza de "relatii sexuale ilegale" cu o minora in varsta de 13 ani, in 1977. La vremea respectiva, Polanski a pledat vinovat pentru aceasta acuzatie.

Roman Polanski este detinut din 26 septembrie, "de mult timp", a reamintit Fauré-Tournaire. "Acum, cu decizia tribunalului din Bellinzone si cea a ministerului (elvetian) de Justitie de a nu face recurs, toate acestea il incurajeaza. I se reasigura garantia ca va fi eliberat cat mai curand", a precizat consulul, care l-a descris pe regizor ca fiind foarte obosit de intemnitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.