Excentricul designer Karl Lagerfeld a catalogat decizia revistei Brigitte, de a nu mai publica fotografii cu manechine slabe, drept absurda.
Lagerfeld, in varsta de 71 de ani, sustine ca decizia luata de cea mai celebra revista de moda din Germania a fost luata de femei supraponderale care nu vor sa li se reaminteasca de problemele lor de greutate iar cei care il critica pentru ca foloseste manechine slabe nu sunt altceva decat niste "mumii gelose".

Celebrul designer, cunoscut in intreaga lume pentru pasiunea lui pentru “marimea zero”, a explicat ca lumea modei inseamna "vis si iluzie"si nimeni nu vrea sa vada pe podium modele grasute si cu forme.

“Grasele stau cu pungile de chipsuri in fata televizorului si critica manechinele spunand ca sunt prea slabe", a declarat designerul, potrivit The Guardian.

Decizia revistei “Brigitte”, a venit in urma apelului lansat de Alexandra Shulman, editor la editia britanica "Vogue”, de a pune capat “marimii zero”.

In luna iunie, Shulman a trimis o scrisoare catre marile case de moda in care i-a rugat pe marii designeri sa nu mai faca haine cu marimi tot mai mici, pentru ca fotomodelele continua sa slabeasca din ce in ce mai mult. De asemnea, ea critica viziunea designerilor pentru marimile minuscule pentru ca revistele de moda sunt adesea fortate sa angajeze modele foarte slabe si fara forme.

"Primim haine care au masuri foarte mici si de aceea suntem obligati sa angajam modele care sunt numai piele si os si nu au nici sani sau forme", a povestit editorul, potrivit fabsugar.co.uk.

Reactia editorului de la "Vogue" a fost salutata si de Andreas Lebert, editor la revista Brigitte, care declara ca: “Dupa ani de zile in care pozele au fost modificate pe computer pentru a adauga cateva kilograme in plus manechinelor, “Brigitte” va scoate prima editie cu modele neprofesioniste. Vom arata femei care au propria identitate".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.