Rezultatele toxicologice ale autopsiei lui Michael Jackson sunt gata, dar nu vor fi facute publice deocamdata, la cererea politiei, a anuntat Institutul medico-legal din Los Angeles, informeaza AFP.
Politia din Los Angeles (LAPD) precizeaza intr-un comunicat ca solicitarea sa de a fi pastrata confidentialitatea rezultatelor "va ajuta la mentinerea integritatii anchetei si va permite anchetatorilor de la divizia de furturi armate si omucideri" sa-si continue investigatiile alaturi de colegii lor federali.

Este pentru prima daca cand LAPD foloseste termenul de "omucidere" in ceea ce comunica despre moartea lui Michael Jackson, in conditiile in care ancheta niciodata nu a fost calificata ca fiind una de natura penala, scrie NewsIn.

"Analizele toxicologice au fost completate si aprofundate", a precizat Institutul medico-legal.

Totusi, LAPD "isi continua ancheta referitoare la circumstantele mortii lui Michael Jackson" si a cerut Institutului medico-legal sa continue sa mentina "confidentialitatea tuturor documentelor care au legatura cu ancheta", se spune intr-un comunicat.

In consecinta, "LAPD a cerut ca rezultatele autopsiei care se refera la cauzele mortii sa ramana confidentiale", a anuntat Institutul medico-legal.

Rezultatele acestei autopsii erau foarte asteptate, pentru ca ar fi trebuit sa clarifice natura medicamentelor pe care Michael Jackson le luase inainte de a muri, la 25 iunie, la Los Angeles.

Dependenta regelui muzicii pop de analgezice, sedative si alte somnifere puternice s-ar putea sa fi fost la originea crizei cardiace care i-a provocat moartea la varsta de 50 de ani.

"Ancheta intreprinsa de LAPD a constat in zeci de interogatorii individuale, precum si perchezitii in statul California si in afara lui", precizeaza comunicatul politiei.

Conrad Murray, ultimul medic al lui Michael Jackson, este in continuare in centrul anchetei dupa ce politia a gasit la domiciliul megastarului fiole de Propofol, un anestezic extrem de puternic, folosit exclusiv in spitale.

Domiciliul si cabinetul lui Murray din Las Vegas (statul Nevada), precum si un alt cabinet al sau, de la Houston (Texas), au fost perchezitionate in ultimele saptamani de LAPD si de agentii federali de la Agentia americana de lupta impotriva drogurilor (DEA), care cautau, potrivit avocatului medicului, "dovezi ale omuciderii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.