LifeStar 20 Mai 2009 10:34
Ridurile si pliurile cutanate de expresie sunt produse de contractura musculaturii delicate de sub piele, de fiecare data cind zimbim, ridem sau ne incruntam. Cu cit ne exteriorizam mai mult emotiile, cu atit ridurile vor fi mai adinci. De-a lungul timpului , contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adincirea ridurilor si la formarea altor pliuri cutanate.
Folosind aceasta substanta, pliurile dinamice se pot imbunatati. Tehnica, ce foloseste o toxina purificata produsa de catre bacteria Clostridium botulinum, se mai numeste dezinervare cosmetica. Desi toxina este aceeasi care produce o forma grava de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia cosmetica este atit de mica, incit nu apare nici o reactie sistemica sau generala.

Toxina botulinica a fost folosita cu succes de catre oftalmologi inca din 1982, pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. In fiecare an, mii de pacienti primesc tratamentul cu toxina botulinica pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatrinirii. Desi s-a popularizat ca tratament pentru indepartarea ridurilor, mai recent s-a folosit si pentru a combate transpiratia excesiva a axilelor, palmelor si picioarelor.


CUM FUNCTIONEAZA?

Cind se injecteaza intr-o anumita arie, toxina botulinica , denumirea comerciala pentru toxina botulinica tip a, blocheaza in mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Prin aceasta tehnica, muschii nu se mai pot contracta si de aceea tind sa se relaxeze. Cind muschii se relaxeaza, pielea de deasupra ramine intinsa si neridata, in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata.


CE ZONE SE POT TRATA?

Toxina botulinica se foloseste in general la etajul superior al fetei. Cele mai frecvente arii sint ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprincene, ridurile de la coltul ochiului( " laba gistii") . Se pot face si in jurul gurii si la nivelul barbiei, dar cu siguranta va afecta zimbetul.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.