Madonna demonstreaza inca o data ca nu se lasa usor dupa o infrangere si a facut recurs la decizia tribunalului din Lilongwe, capitala statului Malawi, care a respins cererea de adoptie a micutei Mercy James.

In plus, cantareata rupe tacerea pentru Ziarul National din Malawi si declara ca spera ca intr-o zi David, primul copil adoptat din aceasta tara, si Mercy James "se vor intoarce in Malawi pentru a-i ajuta pe locuitori".

De asemenea, cantareata isi motiveaza intentia de adoptie, declarand ca vrea sa-i ofere micutei in varsta de trei ani un camin calduros, "o familie iubitoare si cea mai buna educatie si ingrijire medicala".

"Cu toate ca am fost sfatuita sa nu discut public despre aceasta adoptie, vreau sa spun cat de mult am apreciat sustinerea primita din partea locuitorilor din Malawi si din partea prietenilolr mei din intreaga lume"
, a declarat cantareata, potrivit UsMagazine.

Chiar daca prima adoptie a decurs fara probleme, netinandu-se cont de legea care prevede o perioada de evaluare a parintilor adoptivi de la 18 la 24 de luni, de data aceasta Madonna trebuie sa se supuna acestei legi si planuieste sa-si construiasca o casa in Malawi, scrie The Sun. Diva pop poseda, deja, o bucata de pamant in satul Chinkhota, pe care planuia sa construiasca o scoala de fete.

Judecatoarea EJ Chombo, care s-a pronuntat impotriva cererii de adoptie a cantaretei, a spus ca a avut un "moment de slabiciune" dar a decis sa nu aprobe cererea, pentru a nu incuraja traficul de copii, relateaza CNN. "Oricine ar fi putut veni in Malawi sa aranjeze, rapid, o adoptie, care ar putea avea consecinte grave asupra copiilor", a declarat judecatoarea, care a adaugat ca dupa parerea ei fetita este pe maini bune la orfelinat.

Sentinta judecatoarei este sustinuta si de un ONG din Malawi care sustine ca "adoptia nu este cel mai bun mod de a oferi protectie copiilor". "Sprijinul primit din afara tarii noastre nu ajuta decat cinci din cei 1.5 milioane de orfani", a declarat Mavuto Bamusi, coordonator national al Comitetului Consultativ al Drepturilor Omului din Malawi.

De asemenea, nici organizatia "Salvati Copii" nu a stat deoparte si a declarat ca cea de-a doua adoptie a cantaretei transmite un mesaj gresit, care incurajeaza familiile sarace sa-si abandoneze copiii in speranta ca acestia vor avea o viata mai buna.

Faptul ca in 2008, Madonna a divortat de Guy Ritchie, constituie "o pastila greu de digerat" in opinia fundatiei caritabile "Eye of a child" care nu sustine adoptia monoparentala. "Nu ar trebui sa permitem copiilor sa intre in familii dezmembrate", a declarat directorul fundatiei, Matewere Maxwell.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.