Realityshow-urile MTV, dedicate mai ales tinerilor, nu inceteaza sa ne uimeasca. MTV Romania anunta preluarea unui program de succes din America si anume show-ul starletei americane Paris Hilton, “Cea mai buna prietena a mea pentru totdeauna”. Ne intrebam cat de multa fictiune este oare, in astfel de programe construite pentru a atrage un public cat mai numeros.
In show-ul Paris Hilton, “Cea mai buna prietena a mea pentru totdeauna (“Paris Hilton’s My New BFF”) mai multe fete si doi baieti se lupta pentru a face impresie buna si pentru a intra in lumea vip-urilor.

Numai unul dintre ei va avea acces la aceasta lume, devenind cea mai buna sau cel mai bun prieten al vedetei americane. Realityshow-ul este construit in jurul imaginii simbolice a “prietenului de distractie si de nebunii” pe care o regasim in filme americane, in videoclipuri sau in publicatiile pentru adolescenti.

“Ca orice diva, Paris Hilton are parte de multe calatorii, petreceri VIP si, in general, tot ce isi doreste, asa ca Athena, Baje, Brittany, Bryan, Corrie, Erin, Michelle, Francisca, Kayley, Kiki, Lauren, Natasha, Onch, Shelley, Sinsu, Trisha, Vanessa si Zui vor face tot posibilul pentru a trece cu brio peste “obstacolele” plasate intentionat de Paris dar si pentru a intelege cat mai bine ce isi doreste tanara mostenitoare de la cel mai bun prieten”, isi imbie MTV, telespectatorii romani.

"Intrebarea care se pune este daca realityshow-urile sunt fictiune sau nu. Daca luam in considerare controlul pe care il exercita producatorii asupra unor astfel de emisiuni, care la prima vedere par sa fie construite dupa modelul “felia de viata”, atitudinea dubitatitiva fata de fictionalitatea unor astfel de productii, ramane in scena", considera Simon During, un cercetator din domeniul studiului culturii de masa.

Tragem concluzia ca spectacolul pe care il promoveaza realityshow-uri de succes ca “A shot at love cu Tila Tequila”, unde tinere si tineri sunt pusi la incercare pentru a deveni iubitul sau iubita vedetei americane, sau show-ul de televiziune al lui Paris Hilton, par sa fie povesti investite cu valoarea palpabilului, a realului, prin aducerea in scena a oamenilor simpli.

Ceea ce fascineaza si atrage audiente spectaculoase este faptul ca realityshow-ul poate fi descris ca un gen hibrid, plasat undeva intre concursul televizat, serialele soap, talkshow-urile si emisiunile de tip tabloid unde predomina preferinta pentru barfa, subiecte frivole si star-system. Astfel, un realityshow va avea forta narativa si structura unei dramaturgii, care fara indoiala, imbata simturile telespectatorilor iubitori de spectacular si visand la lumea plina de poveste si glam a vedetelor.

Vom suferi astfel alaturi de concurentii din show-ul de la MTV, pentru ca oricare dintre noi, ne-am putea afla, de ce nu, in aceasi situatie: in concurenta pentru prietenia lui Paris Hilton, intr-o vila luxoasa din Beverly Hills, unde starleta ii va supune pe concurenti la diverse probe, si unde in fapt, viata pare lipsita de griji...

Paris Hilton's My New BFF, Trailer


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.