Printre fericitii noii guvernari se numara, din motive pe care le vom expune in continuare, cunoscuta creatoare de moda Romanita Iovan, desi traseul sau politic ar recomanda mai degraba contrariul.
In noiembrie 2007, creatoarea de moda Romanita Iovan, una dintre cele mai bogate afaceriste de la noi (peste 10 milioane de euro), s-a inscris in PLD, gruparea de liberali condusa de Theodor Stolojan, desprinsa din PNL. La vremea respectiva, declaratiile Romanitei lasau sa se intrevada ambitii politice serioase, demne chiar de o candidatura la parlament. Interesant, insa, dupa topirea PLD in PD, Romanita a batut in retragere, declarand pentru Cancan ca a intrat intr-un partid liberal si s-a trezit peste noapte, neintrebata, intr-unul democrat.

Data fiind racirea relatiei Romanitei cu partidul lui Basescu, era de asteptat ca noul guvern sa nu ii dea prea multe sperante creatoarei. Si, totusi, Romanita s-a trezit cu o pila atat de puternica in cabinetul Boc, incat aproape am putea spune ca a intrat la guvernare. Mai exact, ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, acelasi care ar fi convins-o sa se inscrie in PLD, are o relatie extrem de stransa cu Ileana Trandafirescu, 40 de ani, casatorita cu un producator de vinuri din Popesti-Leordeni, mama unei fetite, ea fiind, din 2003, directoarea financiara a firmei Romanitza Conprest SRL, a creatoarei amintite.

Si relatia e stransa nu de ieri, de azi, ci de vreo 12 ani si mai bine, inca de pe vremea cand cei doi erau colegi la firma magnatului Catarama. Cum Ileana e mana dreapta a Romanitei, e clar, deci, ca modista s-a invartit de o relatie beton in sanul Puterii, numai buna atunci cand criza bate la usa.

In treacat fie spus, desi candva poza in afacerist prosper, sef al unor grupuri de firme precum Tracia sau Albert, noul ministru e sarac lipit in acte, divortul de sotie costandu-l, anul trecut, o vila de vreo patru miliarde de lei, inca un imobil si un teren, adica aproape tot ce avea. Intr-un guvern Stolojan, Sandu se preconiza sa fie secretar general, nominalizarea sa la Comunicatii fiind singura concesie facuta gruparii lui Stolo de catre Basescu.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.