Balerina favorita a lui Stalin, Olga Lepesinskaia, care a facut parte, timp de trei decenii, din celebrul ansamblu al Teatrului Balsoi din Moscova, a murit in somn, sambata, la varsta de 92 de ani.

Nascuta in capitala de azi a Ucrainei, Kiev, Lepesinskaia a intrat in trupa de la Balsoi la varsta de 17 ani si s-a consacrat cu roluri memorabile in spectacolele de balet "Don Quijote" si "Spargatorul de nuci".

Stalin a urmarit-o pe scena in mai multe randuri, artista devenind cunoscuta, astfel, si ca balerina preferata a conducatorului sovietic.

"Moartea Olgai Lepesinskaia este o pierdere imensa pentru cultura nationala si pentru baletul rus", a declarat, pentru Itar-Tass, Vladimir Vasiliev, fostul coregraf al Operei din Roma. Presedintele rus Vladimir Medvedev a transmis condoleante familiei si prietenilor artistei, potrivit RealitateaTv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.