Peliculele "Perkins' 14" si "Slaughter", filmate in Romania, vor fi prezentate in cadrul festivalului american de film "After Dark Horrorfest - 8 Films to Die For", care se va desfasura, in perioada 9 - 15 ianuarie 2009, in cinematografe din principalele orase americane.

Cele doua filme, realizate la studiourile Media Pro, au in distributie si actori romani, printre care Mihaela Mihut si Andrei Vintileanu.

"Perkins' 14", regizat de Craig Singer, este un horror in care locuitorii unui orasel american sunt atacati de un grup de 14 fiinte dezumanizate, care in urma cu zece ani, copii fiind, au fost rapiti de personajul Perkins. Scenariul din "Perkins' 14" este scris de Lane Shadgett, desemnat castigator in urma unui concurs organizat pe internet. Protagonistii peliculei au fost alesi dupa ce au trimis materiale video pentru auditie, tot prin intermediul internetului. Posterul oficial al filmului este una dintre variantele propuse de fanii festivalului, carora li s-au pus la dispozitie fotografii din timpul filmarilor, pentru a le prelucra. Posterul castigator a fost desemnat in urma unui sondaj online.

"Slaughter" este povestea tinerelor Faith si Lola, doua tinere care locuiesc intr-o ferma si ii suspecteaza de mai multe crime pe proprietar si pe fiul lui. Semnele de intrebare ale protagonistelor apar dupa ce barbatii care vin sa le viziteze dispar fara urma, cel mai probabil in abatorul familiei, la un loc cu porcii. Filmarile exterioare pentru "Slaughter" au avut loc la Caldarusani, unde, special pentru aceasta productie, a fost construita o ferma in stil american.

Tot la "After Dark Horrorfest", aflat la a treia editie, vor fi proiectate alte sase filme: "The Broken" (realizat in Marea Britanie), "From Within" si "Autopsy" (SUA), "Butterfly Effect: Revelation" (Canada), "Dying Breed" (Australia) si "Voices" (Filipine).

Pe lista oraselor in care se vor fi prezentate filmele festivalului se numara Atlanta, Austin, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago, Columbus, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Jacksonville, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York, Oklahoma City, Orlando, Philadelphia, Phoenix, San Diego, San Francisco, San Jose, Seattle, St. Louis, Tampa Bay si Washington D.C..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.