“Confesiunile unui cafegiu”, volumul autobiografic al lui Gheorghe Florescu, proprietarul unei delicaterii celebre n timpul comunismului, e revelaia acestui sfrit de an editorial. Cartea, aprut la Editura Humanitas, s-a lansat miercuri sear la Diverta Magheru, cu invitai unul i unul.

A invatat mestesugul cafelei de la armeanul Avedis Carabelaian, care i-a lasat pe mana si magazinul de cafea si dulciuri din Bdul Hristo Botev 10.

A fost toata viata comerciant si a tinut sub ochi crema Bucurestiului, care, in vremea nechezolului si a salamului de soia, facuse carare spre pravalia tinuta pe timpuri de Carabelaian.

A cunoscut, vrand-nevrand, acele povesti de viata pe care poate doar carciumarii invatati sa dezlege limbile ajung sa le stie. Dupa o viata printre lupii speculei predecembriste si elita marimurilor bucurestene, a scris aceasta carte de culise, in care n-a uitat nici artistii, nici literatii subtiri si nici plevusca securistilor - profesionisti ai spagilor si antrenati intru sforarii de toate spetele.

A facut, asadar, cronica unei epoci vazute din spatele tejghelei, ca unul care stia ca nimeni altul bursa poftelor bucurestene, incompatibila cu oferta trista a vitrinelor de alimentara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.