A invatat mestesugul cafelei de la armeanul Avedis Carabelaian, care i-a lasat pe mana si magazinul de cafea si dulciuri din Bdul Hristo Botev 10.
A fost toata viata comerciant si a tinut sub ochi crema Bucurestiului, care, in vremea nechezolului si a salamului de soia, facuse carare spre pravalia tinuta pe timpuri de Carabelaian.
A cunoscut, vrand-nevrand, acele povesti de viata pe care poate doar carciumarii invatati sa dezlege limbile ajung sa le stie. Dupa o viata printre lupii speculei predecembriste si elita marimurilor bucurestene, a scris aceasta carte de culise, in care n-a uitat nici artistii, nici literatii subtiri si nici plevusca securistilor - profesionisti ai spagilor si antrenati intru sforarii de toate spetele.
A facut, asadar, cronica unei epoci vazute din spatele tejghelei, ca unul care stia ca nimeni altul bursa poftelor bucurestene, incompatibila cu oferta trista a vitrinelor de alimentara.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro