Astfel, productia animata "Waltz with Bashir" a fost realizata de israelianul Ari Folman pe baza conversatiilor purtate cu prieteni de-ai sai si cu un psiholog, pe tema luptelor din Libanul anilor '80, in film fiind inserate si inregistrarile originale ale dialogurilor.

Potrivit NewsIn, Roberto Saviano, un italian aflat in programul de protectie a martorilor, este autorul cartii despre mafia napolitana care a stat la baza filmului "Gomorrah", regizat de Matteo Garrone. "Este interesant de aratat diferentele dintre criminalii din viata reala si povestile despre acestia prezentate la cinema", a spus regizorul italian, care spera sa castige si publicul american, in ciuda faptului ca pelicula sa nu ii venereaza pe gangsteri.

Filmul suedez "Everlasting Moments", aflat, si el, pe lista nominalizarilor pentru Globurile de Aur din 2009, prezinta povestea unei cunostinte a regizorului Jan Troell care a reusit sa-si puna ordine in viata cu ajutorul unui aparat de fotografiat castigat la un concurs, iar pelicula germana "Der Baader Meinhof Komplex" are ca subiect gruparea terorista germana RAF (Factiunea Armata Rosie).

Citeste si:

Singurul film nominalizat la sectiunea "Cel mai bun film strain" care nu este inspirat din fapte reale, "I've Loved You So Long", are ca subiect incercarile de impacare a doua surori. Pelicula, realizata de francezul Philippe Claudel, a furnizat si una dintre surprizele nominalizarilor la categoria "Cea mai buna actrita intr-un rol principal intr-o drama", Kristin Scott Thomas, care concureaza pentru Globul de Aur alaturi de Meryl Streep, Angelina Jolie, Anne Hathaway si Kate Winslet.

Decernarea premiilor Golden Globe, ajunsa la cea de-a 66-a editie, va avea loc pe 11 ianuarie, la The Beverly Hilton, Los Angeles, si va fi transmisa in direct prin intermediul NBC in peste 150 de tari din toata lumea.