Marele castigator al Premiilor Academiei Europene de Film 2008 s-a dovedit a fi, sambata seara la Copenhaga, productia italiana 'Gomorra', in regia lui Matteo Garrone.

Filmul a obtinut cinci distinctii: Premiul European de Film, Regizorul European al Anului, Actorul European, este vorba despre Toni Servillo, Premiul pentru imagine – Marco Onorato si Premiul pentru Scenariul European.

Juriile premiilor europene – cu referire inclusiv la juriul de la Cannes 2008 care i-a acordat Marele Premiu al Festivalului – au optat pentru un film nu numai de mare actualitate, dar de mare impact social.

'Gomorra' este filmul omonim, adaptat dupa cartea lui Roberto Saviano, jurnalist care a scris despre Camorra, mafia din jurul orasului Napoli, pe baza propriilor investigatii.

O data cu publicarea cartii, jurnalistul (29 de ani) a ajuns tinta amenintarilor mafiei locale, care l-a anuntat ca va fi asasinat pana de Craciun. De peste doi ani, autorul traieste intr-un loc secret sub protectia politiei italiene. Cartea s-a vandut in peste 1,2 milioane de exmplare numai in Italia si a fost tradusa in peste 40 de limbi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.