In nici un caz nu trebuie sa ne lasam condusi de prejudecata ca in tara noastra cuvantul de ordine este ignoranta. Au demonstrat ca stiu sa iubeasca muzica buna, peste 1000 de bucuresteni care s-au aflat ieri seara, in Sala Mare a Teatrului National pentru a-i asculta pe muzicienii de la De Phazz.
Ritmurile de jazz contemporan au fost aplaudate din suflet pe tot parcursul spectacolului, iar melomanii s-au lasat patrunsi de sunetele incredibile ale jazz-ului adevarat, cu atat mai mult cu cat De Phazz s-au aratat foarte prietenosi si incantati de atmosfera creata de public.

Pat Appleton si Karl Frierson, cele doua voci ale trupei s-au straduit sa comunice pe tot parcursul spectacolului cu cei aflati in sala, rostind cuvinte romanesti si improvizand versuri care faceau autentica prezenta lor la Bucuresti-„Funky Bucharest”, dupa cum s-au exprimat jazzmanii.

Soul jazz, magie la platane orchestrata de Pit Baumgartner, muzica ambientala, pe scurt un cocktail savuros servit la ceas de seara si totodata un inceput de saptamana minunat pentru iubitorii muzicii de calitate. Din set-listul concertului nu au lipsit melodii ca Jazz Music, Hell Alright sau Cut the Jazz care au adus mult entuziasm printre cei aflati in sala.

De Phazz este un acronim pentru destination f(ph)uture jazz. Muzica lor este chintesenta genului lounge: eleganta, cool, urbana, actuala iar geniul creativ al liderului Pit Baumgartner care poate sa treaca de la jazz la beat-uri electro este asemuit cu cel al lui Amon Tobin sau The Cinematic Orchestra, printre iubitorii genului.

Trupa nascuta in 1997, in oraselul german Heidelberg a fost fondata de Pit Baumgartner, si a fost de la bun inceput conceputa ca un proiect deschis. Mai exact, componenta trupei este in continua schimbare - un fapt interesant, specific De Phazz. Producatorul si totodata DJ-ul trupei, Pit Baumgartner, alege noi membri pentru fiecare album pe care il lanseaza, tocmai pentru a evita monotonia si a crea un sound surprinzator de fiecare data.

Cei care au ratat concertul De Phazz organizat de Events nu trebuie sa fie dezamagiti pentru ca muzicienii veniti dintr-un mic orasel german au promis ca se vor intoarce din nou in Romania, in acest periplu prin care vor sa cucereasca lumea, cu muzica lor.

  • De Phazz - Jazz Music


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.