Cu trei luni inainte de decerenarea premiilor Oscar, academicienii de la Hollywood au inceput sa caute favoritii la premiile Oscar 2009

Chiar daca listele cu nominalizatii sunt intr-un stadiu incipient, dupa parerea jurnalistii de la BBC unele filme, regizori sau actori sunt cu siguranta nominalizati la premiile Oscar 2009 care vor avea loc pe 22 febriarie

Cea mai buna actrita

De exemplu Meryl Streep va fi cu siguranta nominalizata pentru a 15-a oara la premiile Oscar pentru rolul impresionant din "Doubt". Produs de Scott Rudin si regizat de John Patrick Shanley, filmul spune povestea unei calugarite care se confrunta cu un preot ( Philip Seymour Hoffman) suspectat de pedofilie.

Anne Hathaway
ar putea fi de asemenea nominalizata pentru performanta din drama "Rachel Getting Married", unde joaca rolul unei tienere, fosta manechin, care si-a petrecut ultimii zece ani luptand cu dependenta de alcool

Chiar daca anul trecut a fost trecuta cu vederea pentru “A Mighty Heart”, de data acesta Angelina Jolie ar putea fi nominalizata pentru rolul din drama "Changelin", o productie inspirata dintr-un caz real. Filmul este povestea unei mame disperate care dupa ce si-a pierdut fiul, autoritatiile i-au adus un alt copil.

Si Melissa Leo, nu foarte cunoscuta in industria cinematografiei, a fost foarte apreciata pentru rolul din "Frozen River" o drama cu o poveste impresionanta, despre o mama care trebuie sa-si creasca singura cei doi copii si recurge la metode nu foarte legale pentru a face rost de bani.

Kate Winslet, nominalizata de patru ori la Oscar de-a lungul carierei sale, isi doreste cu disperare marele premiu si se pare ca anul acesta are mari sanse cu rolul din "Revolutionary Road", unde il are ca partener pe Leonardo Di Caprio. Actiunea filmului se concentreaza asupra vietii unui cuplu care aparent duce o viata implinita alaturi de cei doi copii.

In cursa pentru Oscar mai intra si Kristin Scott Thomas pentru rolul din "I’ve Loved You So Long" si Sally Hawkins pentru "Happy Go Lucky".


Cel mai bun actor

La aceasta categorie, goana dupa Oscar se aseamana cu lupta pentru fotoliul de la Casa Alba. Veteranul Frank Langella, cu rolul Richard Nixon din filmul "Frost/Nixon" il are ca si contracandidat pe Josh Brolin care intra in pielea fostului presedinte american , George W Bush in drama cu accente de comedie "W".

Un alt actor cu mari sanse la premiu este Sean Penn, care joaca rolul unui politician gay in drama biografica "Milk".

De asemenea si Richard Jenkins se afla printer favoritii la Oscar. Chiar daca este putin cunoscut, Jenkins a impresionat criticii de la Hollywood cu performanta din "The Visitor". Filmul are la baza povestea unui profesor care ofera adapost unui cuplu, de care afla mai tarziu ca sunt imigranti ilegali.

Printre alti actorii care se asteapta sa fie nominalizati la Oscar se afla si Brad Pitt pentru rolul din "The Curious Case of Benjamin Button", un film inspirat dintr-o povestire a lui F. Scott Fitzgerald in care Mr. Pitt il interpreteaza pe Benjamin Button, un barbat care, literalmente, isi incepe viata cu sfarsitul.

Si Mickey Rourke intra in cursa pentru Oscar pentru performanta din filmul "The Wrestler", unde joaca rolul unui wrestler celebru in anii ’80 care a fost fortat sa se retraga din cauza unor problem la inima dar totusi mai intra pentru ultima oara in ring pentru a lupta impotriva vechiului sau oponent, Ayatollah.

Nu este exclus sa-i vedem printre nominalizati si pe Leonardo Di Caprio sau Will Smith care joaca rolul unui agent al Fiscului in drama "Seven Pounds".


Cel mai bun regizor

Nominlaizat anul trecut pentru “Letters from Iwo Jima”, Clint Eastwood ar putea reveni printre nominalizati si anul acesta cu drama “Changeling”.

De asemnea si Woody Allen este printre favoritii acestei categorii, pentru comedia romantica "Vicky Cristina Barcelona".

Avand in vedere succesul remarcabil pe care l-a avut cu "The Dark Night", nu ar fi o surpriza sa-l vedem printre nominalizati si pe Christopher Nolan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.