Formatia franceza Nouvelle Vague revine la Bucuresti sambata, pe 22 noiembrie, intr-un concert programat la Sala Palatului.

Intr-un interviu telefonic, liderul trupei, producatorul Marc Collin, a vorbit in exclusivitate pentru Cotidianul despre viitorul disc al formatiei, un tribut Depeche Mode, dar si despre noul sau proiect, 'Hollywood, mon amour'.

Nemultumit de tendinta jurnalistica de a reduce intregul proiect Nouvelle Vague la bossa nova, Collin precizeaza: 'Muzica noastra e plina de influente. Aranjamentele noastre reinvie stilurile anilor ’50-’60 si e greu sa delimitezi limpede jazzul de reggae sau bossa nova. Pe al doilea album apar si ritmuri africane, voodoo'. Cat despre potrivirea dintre coverurile din era post-punk (The Cure, Joy Division) si ritmurile bossa nova in care le transpune, el simte ca au in comun o aceeasi nota de melancolie.

Dupa cele doua albume cu reorchestrari inedite ale hiturilor new wave-ului optzecist, liderul Nouvelle Vague spune ca a avut parte de reactii pozitive din partea trupelor care l-au inspirat, precum The Clash, Echo and the Bunnymen sau Depeche Mode. De altfel, 'albumul pe care il vom lansa in luna mai a anului viitor este un tribut Depeche Mode. La inregistrari au participat cantareti din epoca de glorie a trupei, inclusiv Martin Gore', precizeaza Collin.