Mickey Mouse, cel mai cunoscut soarece din lume, a aniversat ieri 80 de ani de la prima sa aparitie cinematografica in desenul animat Steamboat Willie, potrivit NewsIn.

Filmuletul, lansat pe 18 noiembrie 1928, a fost primul desen animat cu sunet sincronizat. Protagonistul sau, Mickey Mouse, a fost creat de Walt Disney si Ub Iwerks, iar numele sau a fost, initial, Mortimer.

De-a lungul anilor, soarecele cu pantofi, pantaloni si manusi albe a avut diferite simboluri, in afara rolului sau de a distra, pur si simplu. Astfel, in timpul recesiunii din anii '30, Mickey a simbolizat, alaturi de Charlie Chaplin, speranta si optimismul, facand tot felul de scamatorii. In anii '40, soarecele lui Disney a devenit un personaj ceva mai serios si mai respectabil, un veritabil model de educatie in familiile americane, iar apoi, in anii '50, Mickey a primit rolul gazdei prietenoase si dichisite, odata cu deschiderea parcurile tematice Disney, foarte populare si in prezent.

Timp de 80 de ani, Mickey Mouse a fost protagonist in mii de filme, benzi desenate, spectacole de televiziune si jocuri video.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.