Curtea Constitutionala va trebui, conform deciziei de ieri luate de Tribunalul Brasov, sa decida intr-unul din dosarele care il privesc pe politistul Cristian Cioaca si conflictele acestuia cu parintii Elodiei Ghinescu, dupa ce Cioaca a sustinut ca cererea bunicilor materni, care au cerut in instanta recunoasterea dreptului de a-l vizita pe nepotul lor, este neconstitutionala.
Tribunalul, dupa deliberare, s-a vazut nevoit sa trimita cauza spre solutionare Curtii Constitutionale. Pe de alta parte, acelasi tribunal a decis ca procesul de divort deschis de Cristian Cioaca impotriva sotiei sale sa se judece in localitatea de domiciliu a reclamantului, respectiv la Pitesti. Una peste alta, Cioaca a obtinut doua victorii.

Cioaca a reusit sa incline balanta in favoarea sa. Deciziile de ieri ale Tribunalului pentru Minori si Familie Brasov, unde s-a judecat apelul la decizia de a transfera dosarul de divort de la Brasov la Pitesti si exceptia de neconstitutionalitate cu privire la cererea bunicilor materni de a-l vizita pe fiul Elodiei, ridicata de avocata lui Cioaca, au fost admise de instanta. Procesul asupra dreptului de vizitare a fost intentat de catre bunicii materni ai micutului, având in vedere faptul ca baietelul se afla in custodia politistului Cristian Cioaca, acuzat de uciderea Elodiei Ghinescu. Instanta a deliberat vreme de o saptamana asupra celor doua cauze. Astfel, un banal proces de divort are sanse sa duca la modificarea unei legi organice, dupa ce Maria Vasii, cea care il reprezinta pe Cioaca in procesele civile, a reclamat instantei din Brasov ca cererea parintilor Elodiei Ghinescu de a-si vizita nepotul este neconstitutionala, acest drept fiind unul care trebuie acordat exclusiv parintilor, nu si bunicilor. Conform celor afirmate de avocata familiei Ghinescu, Marilena Radu, instanta nu avea o alta solutie decat aceea de a sesiza Curtea Constitutionala.

“Tribunalul nu putea face altceva, in conditiile in care s-a ridicat aceasta exceptie de neconstitutionalitate. Trimiterea dosarului la Curte era o decizie la care ne asteptam, nu o mai putem constata, dar care este o aberatie. Cioaca beneficiaza de un favor de timp pe care nu-l merita. Instanta i-a dat castig de cauza, dar asta nu inseamna ca acesta a castigat razboiul. A castigat doar timp! O sa discut cu parintii Elodiei si o sa vedem ce avem de facut mai departe. Trist este ca la mijloc este un copil, traumatizat deja prea mult, care insa la un moment dat va creste si va putea judeca singur cine a gresit, cine a abuzat de el! Parintii Elodiei sunt extrem de tristi, copilul Elodiei, Patrik, fiind singura lor ratiune de a exista, singura lor legatura cu fiica lor, ucisa de Cristian Cioaca, fapt evident pentru toata lumea. Trist este ca acesti parinti si bunici chinuiti vor mai avea de asteptat inca 6-12 luni de zile pana ce Curtea Constitutionala se va pronunta. In final, victoria nu poate fi decat de partea noastra!”, a afirmat avocata Marilena Radu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.