Primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, a anuntat, marti, ca vrea sa mute in vara Serbarile municipiului - marcate anual pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei, ocrotitorul urbei - deoarece frigul tine oamenii in case si ii determina pe artistii invitati sa faca play-back pentru a-si proteja vocea, anunta NewsIn

"Ne gandim foarte serios ca Sarbatorile Galatiului - partea asta lumeasca - sa le facem intr-o zi pe la inceputul lui iunie, cand este mai cald si poate si lumea sa se distreze. Sa nu mai avem problemele pe care le-am avut in anii anteriori, cand artistii veneau sa cante, dar nu cantau in direct, ci puneau discul pentru ca nu vroiau sa aiba probleme cu vocea si aveau dreptate", a declarat, marti, edilul-sef de la Galati.

Dumitru Nicolae a precizat ca va purta consultari cu membrii Consiliului Local, in vederea stabilirii unei noi zile a municipiului, in anotimpul calduros. Daca va fi aprobata de forul administrativ, modificarea ar urma sa fie aplicata incepand din 2009.

Serbarile Galatiului au fost instituite ca si sarbatoare comunitara in anul 1992, prin hotarare de Consiliu Local, in urma unei propuneri a episcopului Dunarii de Jos, PS Casian Craciun. In mod traditional, ele debuteaza pe 28 noiembrie si se incheie pe 30 noiembrie, in ziua Sfantului Andrei, ocrotitorul municipiului. In acest interval au loc slujbe religioase, actiuni culturale si filantropice, expozitii si spectacole in aer liber, cum sunt Targul mesterilor populari si Crosul tuturor varstelor, dar si decernari de premii catre personalitatile urbei, cele mai recente exemple fiind halterofilul Valeriu Valancea si pugilistul Lucian Bute.

Anul acesta, Serbarile se vor desfasura la fel ca si in anii anteriori, in preajma sarbatorii Sfantului Andrei. Spectacolele stradale vor fi, insa, amanate pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, pentru a nu perturba procesul electoral din 30 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.