Formatia britanica Pet Shop Boys va fi premiata, in februarie 2009, la British Awards, pentru contributia de exceptie in muzica, anunta cotidianul britanic The Times potrivit NewsIn.
In cadrul ceremoniei, care va avea loc la Earls Court din Londra, formatia va sustine si un mini-concert live.
Duetul Pet Shop Boys, format din Neil Tennant si Chris Lowe, s-a lansat in anul 1985 si a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume ale genului pop din ultimele decenii.

Formatia a vandut, de-a lungul timpului, 50 de milioane de discuri si a avut patru single-uri ce au ocupat primul loc in topurile muzicale. Intre hit-urile Pet Shop Boys se numara "It's a Sin", "West End Girls", "Go West" si "Domino Dancing". Formatia a colaborat cu alti artisti de succes, printre care Robbie Williams, David Bowie si Madonna. In 1988, Pet Shop Boys a fost desemnata cea mai buna trupa britanica, tot in cadrul galei British Awards.

"De la primul lor premiu, castigat acum 20 de ani, Neil si Chris au intreprins o activitate muzicala fantastica, prin cantece ce au fost coloana sonora a unei generatii intregi. De atunci, Pet Shop Boys au devenit cea mai influenta trupa a perioadei moderne si merita pe deplin acest premiu",
a declarat Ged Doherty, presedintele comisiei British Awards, mentioneaza The Times.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.