In cadrul celei de-a X-a editie a Festivalului International de Film "Eco-Etno-Folk", care se va desfasura in perioada 2-7 septembrie 2008, la Casa de Cultura a comunei Slatioara, vor intra in concurs 73 de filme din 32 de tari.
Festivalul este deschis filmelor documentare si reportajelor scurte (de pana la 30 de minute), care trateaza subiecte atat din categoria ecologie-ambient-turism, cat si din categoria etnografie-folclor-antropologie, la care au fost invitati sa participe cineasti tv, profesionisti si amatori din scolile de televiziune si cinematografie.

La Festivalul International de Film "Eco-Etno-Folk" 2008 intra in concurs 73 de filme din 32 de tari, la care se adauga sapte filme propuse pentru vizionare in afara concursului.

Juriul Festivalului va fi format din Andrei Blaier care va fi presedintele de onoare, Calin Caliman (critic), Ioan Baba (Serbia), Romain Gaillard (Franta) si E.S. Dl. Sanaullah, ambasador al Pakistanului, regizorul Geo Saizescu fiind conducatorul acestuia. Trofeul Festivalului "Potecasul de Bronz" este realizat de artistul plastic Ioan Bolborea.

Deschiderea oficiala a Festivalului are loc la Casa de Cultura din Slatioara marti, 2 septembrie, la orele 17.30. Programul vizionarilor este stabilit pentru perioada 3-6 septembrie, iar festivitatea de premiere se desfasoara duminica, 7 septembrie, incepand de la ora 17.30.

Festivalul va fi precedat de Simpozionul National de Film "Memoria Culturala a Popoarelor. Civilizatia Traditiilor. Traditia Civilizatiilor", marti, 2 septembrie, intre orele 10.00 - 13.00. Vor fi abordate teme actuale ale cinematografiei romanesti si europene in comunicari stiintifice care vor fi reunite ulterior intr-un volum de specialitate.

Data de 7 septembrie semnifica si celebrarea a 500 de ani de la prima atestare documentara a comunei Slatioara. Incepand din 8 septembrie, Fundatia "Niste Tarani", Institutul de Sociologie al Academiei Romane si Academia Oamenilor de Stiinta din Romania deschid oficial prima editie a Universitatii Taranesti "Dimitrie Gusti", lansata la Slatioara la inceput de mai.

Fundatia "Niste Tarani", al carei presedinte-fondator este romancierul Dinu Sararu, aniverseaza cu acest prilej 10 ani de activitati culturale si de cercetare, prin valorizarea proiectelor si activitatilor sale precum Programul "Sanatatea Taranului", Premiile Nationale ale Fundatiei, Targul Ceramicii Populare Romanesti "Cocosul de Hurez" si Bursele Fundatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.