Se cunoaște că rețeta de negresă a fost dezvoltată în Statele Unite, la finalul secolului al XIX-lea, și popularizat în Canada, în prima jumătate a secolului al XX-lea. În America de Nord, acest preparat este unul banal pentru populație și a fost inclus în meniurile multor restaurante. În România, negresa se face de câteva secole, cu un ingredient de bază: gemul. Prin urmare, de cele mai multe ori, gospodinele gătesc acest desert mai ales iarna, când cămările abundă de borcane de magiun și alte bunătăți.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.