Pătrunjel, busuioc și sparanghel
4/10
Dacă nu vrei să le pui în frigider, este important să le păstrezi în apă, la fel cum ai face cu florile. Pune tulpinile într-un recipient cu apă și lăsați-le la temperatura camerei (fără a le spăla).
Păstreză cartofii într-un loc întunecos și rece
5/10
Evită depozitarea cartofilor în pungi de plastic! Cel mai bine este să îi pui în pungi de hărtie, înfășurați în ziar sau în saci de rafie. Temperatura ideală de depozitare variază de la 6 grade Celsius la 10 grade Celsius.
Puneți ciupercile (nespălate) într-o pungă de hârtie cu pătrunjel
6/10
Este important să nu speli ciupercile până când nu ești gata să le gătești. Prin punerea lor în contact cu apa se generează umiditate pentru că nu se usucă complet. Se recomandă păstrarea lor într-o pungă de hârtie și adăugarea unor ramuri de patrunjel. El funcționează ca un antioxidant și previne apariția petelor. Ulterior, ar trebui să le pui în frigider.
Dacă ai tăiat deja o lămâie, nu lăsa cealaltă jumătate să se strice
7/10
De multe ori se întâmplă să consumi doar o jumătate de lămâie, iar pe celalată o pui întămplător în frigider, știind că probabil o vei arunca după câteva zile. Cel mai bine este să o împachetezi în folie de aluminiu sau să pui o cantitate mică de sare pe deasupra.
Dacă ai un avocado crud, pune-l într-o pungă de hârtie
8/10
În cazul în care aceste fructe sunt verzi, plasarea lor în frigider va opri procesul de coacere. Ar trebui să le înfășori cu ziare și să le pui într-o pungă de hârtie. Dacă vrei să se maturizeze și mai repede, pune o banană în interiorul sacului.
Roșiile trebuie păstrate la o temperatură mai mare de 10 grade Celsius
9/10
Cu cât sunt mai mari, cu atât aromele lor sunt mai concentrate. Când le punem în congelator și rămân la acea temperatură, își pierd aroma. Cel mai bun lucru de făcut este să le păstrezi la o temperatură de peste 10 grade Celsius. Timpul lor de depozitare poate varia de la 3 săptămâni la 2 luni, în funcție de cât de coapte sunt atunci când sunt achiziționate.
Dezinfectați căpșunile cu oțet alb, fără a scoate tulpina
10/10
Scoate tulpina și pune-le într-o pungă etanșă numai dacă ai de gând să le îngheți. Dacă vor sta în frigider, pune-le într-o strecurătoare.
Înfășurați tulpinile bananelor cu folie de plastic sau de aluminiu
1/10
Bananele produc gaz de etilenă în perioada de maturare. Prin acoperirea tulpinilor cu folie de plastic sau de aluminiu, poți stopa împrăștierea acestuia în alte părți ale fructului, împiedicând pulpa să se înmoaie prea repede.
Le va pastra proaspete timp de 4-5 zile.
Așează ceapa în ciorapi de nylon, răsuciți sau legați între ei, astfel încât acestea să fie separate
2/10
Prea multă umiditate ar putea face ca ceapa să putrezească într-o perioadă scurtă de timp. Cel mai bine este să le păstrezi într-un loc răcoros, cu puțină lumină. Le poți pune în ciorapi de nylon sau în pungi care au găuri și să le atârni pentru a le menține proaspete.
Perioada de depozitare poate fi prelungită cu până la 6-8 luni.
Usturoiul trebuie depozitat în locurile întunecate, cu umiditate scăzută
3/10
Pentru a-l putea consuma și după doua luni, usturoiul trebuie depozitat într-un recipient sau într-o pungă de hârtie care se află într-un loc întunecos și uscat.
Uneori când te duci să cumperi alimente, ești prea entuziasmat și pui puțin din toate în coșul tău. Depozitarea corectă a alimentelor te ajută să economisești bani! Este important să iei în considerare climatul încăperii în care le depozitezi, deoarece acest lucru poate afecta calitatea alimentelor, notează Bright Side. Am realizat o listă care cu siguranță te va ajuta să păstrezi fructele și legumele proaspete pentru mai mult timp.