Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de sâmbătă, 24 decembrie. Climatologii au anunțat că vremea în Ajunul Crăciunului va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. De asemenea, de Crăciun temperaturile maxime se vor păstra.

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 24 decembrie: vremea în țară în Ajunul Crăciunului

Sâmbătă, 24 decembrie, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, îndeosebi în vestul teritoriului. Însă, vremea va fi închisă și va ploua slab, iar la altitudini mari vor fi lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor situa între 4 și 12 grade Celsius.

Duminică, 25 decembrie, va continua să fie cald, în special în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa între 4 și 14 grade Celsius, iar la munte, în nord-est și centru, pe arii restrânse, va ploua, iar în zonele joase va domina ceața.

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 24 decembrie: vremea la București în Ajunul Crăciunului

Sâmbătă, 24 decembrie, va ploua slab, dar temperatura maximă va crește față de zilele trecute și va atinge valoarea de 7 grade Celsius. Duminică, 25 decembrie, vine cu vreme caldă, astfel că în termometre, la amiază, vor fi 11 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 24 decembrie: vremea la munte în Ajunul Crăciunului

La munte, sâmbătă, 24 decembrie, se încălzește. La Păltiniș și Sinaia va fi cel mai plăcut. În rest, va ploua temporar, iar pe creste se vor înregistra precipitații mixte.


  • Sinaia - 5

  • Predeal - 3

  • Păltiniș - 6

  • Stâna de Vale - 4

ANM: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Experții meteo au anunțat că zăpada nu-și va face prezența nici în acest an de Crăciun, ba chiar temperaturile urmează să crească surprinzător în zilele următoare.

„Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade, pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față", a spus Gabriela Băncilă, director ANM, la Digi24.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

„Există destul de multe discordanțe, în unele perioade, între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi de menținere, în primă fază, a unor temperaturi mai ridicate decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă", a mai spus meteorologul.

De Crăciun, vremea va fi ca de Paște

„Vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului și care ne duc cu gândul, mai degrabă, la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie", a adăugat Gabriela Băncilă.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre starea vremii de Sărbători a vorbit și Elena Mateescu, directorul ANM. „Tendința unui regim de temperaturi mai ridicat decât în mod obișnuit se menține și în săptămâna 19-26 decembrie, fiind vorba despre valori de temperaturi și abateri termice pozitive, în special în regiunile centrale și mai ales în zonele montane.

Nu în ultimul rând, chiar și în săptămâna 26 decembrie - 2 ianuarie, tendința mediilor valorilor de temperaturi vor fi, în majoritatea regiunilor, ușor peste cele specifice pentru această săptămână”, a precizat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

„Importante sunt, de asemenea, şi abaterile termice, cele mai mari fiind de așteptat în zonele intracarpatice, ceea ce poate însemna că temperaturile mai calde vor aduce, cu siguranță, o probabilitate mai ridicată să înregistrăm precipitații predominant sub formă de ploaie", a conchis Elena Mateescu, director general ANM, în intervenția sa de la Antena CNN.

Citeste si:
Tradiții și obiceiuri în Ajun de Crăciun: De sute de ani se...
Tradiții și obiceiuri în Ajun...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Decembrie 2022 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.