Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru weekendul 7-8 mai 2022. Climatologii anunță vreme frumoasă în general, excepție făcând doar zona montată, nordul și nord-vestul teritoriului. Detalii despre cum va fi vremea în București, la munte și la mare în acest final de săptămână.

ANM: Prognoza meteo pentru weekendul 7-8 mai 2022

Sâmbătă, 7 mai, se mai întrevăd câteva averse cu fenomene electrice în nord și nord-vest, iar în sudul Banatului și în Moldova vântul își va face simțită prezența. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade Celsius.

Duminică, 8 mai, valorile maxime se vor situa tot între 14 și 25 de grade Celsius. Cerul va fi noros la munte și local în nord și nord-vest, unde se anunță și averse cu descărcări electrice. În sud-est, vântul va sufla intens, iar dimineața se va forma ceață.

Prognoza meteo pentru weekendul 7-8 mai 2022. Vremea în București

Vești bune din partea meteorologilor pentru weekendul 7-8 mai 2022. Sâmbătă, 7 mai, vremea se menține plăcută. 23 de grade Celsius vor arăta termometrele la amiază, iar cerul va fi senin. Duminică, 8 mai, valoarea maximă va urca până pe la 24 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și nu sunt anunțate ploi.

Prognoza meteo pentru weekendul 7-8 mai 2022. Vremea la munte

Vremea va fi instabilă la munte, cu înnorări după-amiaza și seara. În a doua parte a zilei vor apărea averse cu tunete și fulgere, dar și câderi de grindină. La Sinaia vor fi în jur de 12 grade Celsius, la Predeal și Păltiniș maxima va fi de 14 grade Celsius, iar la Stâna de Vale se vor înregistra 16 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru weekendul 7-8 mai 2022. Vremea la mare

Atmosfera va fi plăcută pe litoral, în acest final de săptămână. Apa mării va avea între 12 și 16 grade Celsius, iar temperaturile maxime se vor situa între 14 și 16 grade Celsius. Totuși, va fi mai rece decât în celelalte zone ale teritoriului. La Mamaia se vor înregistra 15 grade Celsius, iar în Costinești, Vama Veche și Gura Portiței vor fi 14 grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Prognoza meteo 9 mai-6 iunie 2022

Prognoza meteo săptămâna 9 – 16 mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest și de sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Prognoza meteo săptămâna 16 – 23 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Prognoza meteo săptămâna 23 – 30 mai

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluvimetric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Prognoza meteo săptămâna 30 mai – 6 iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de sud și de sud-est a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.