Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 5 mai 2022. Climatologii au anunțat că vremea va fi caldă în vestul și sud-vestul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii mai.

ANM: Prognoza meteo pentru ziua de joi, 5 mai 2022

Meteorologii au transmis că cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei, când în zonele montane și submontane, pe alocuri în regiunile sud-estice și izolat în restul țării, vor fi averse însoțite de descărcări electrice.

Izolat, precipitațiile pot avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Vântul va bate slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat și Oltenia. Minimele vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 13...14 grade Celsius în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo pentru București, joi, 5 mai 2022

Vremea în București va fi plăcută. Maxima se va situa în jurul valorii de 22 de grade Celsius, iar minima va fi de 8...10 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei, dar posibilitatea pentru averse va fi redusă, în timp ce vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în zona Munților Apuseni, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, conform ANM.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Vremea în 09.05.2022 – 16.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și la munte, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.