Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 6 mai 2022. Climatologii au transmis că vremea rămâne caldă, dar instabilă. Se anunță vânt și precipitații însoțite de descărcări electrice la munte.

ANM: Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 6 mai 2022

Vineri, 6 mai, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării. După-amiaza și seara s-ar putea să apară averse însoțite de tunete și fulgere, iar pe arii restrânse, în zonele de deal și munte, vântul o să bată mai tare. Sâmbătă, 7 mai, vor fi mai dese perioadele de instabilitate termică.

Prognoza meteo pentru vineri, 6 mai, în București

Vineri, 6 mai, cerul o să fie mai mult senin în București, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va atinge valoarea de 23 de grade Celsius. Sâmbătă, 7 mai, ne aduce vreme frumoasă. Cerul se păstrează senin, vântul abia dacă se va simți și termperatura maximă va fi de 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru vineri, 6 mai, la munte

La munte, în schimb, vor fi perioade în care vremea va fi instabilă, în special după-amiaza și seara. În termometrele din Sinaia vor fi 9 grade Celsius, în cele din Predeal vor fi 10, iar la Păltiniș și Stâna de Vale se vor înregistra 12, respectiv 14 grade Celsius. Pe arii restrânse vor fi averse cu descărcări electrice.

Prognoza meteo pentru vineri, 6 mai, la mare

Deși temperaturile au fost mai scăzute față de restul zonelor țării zilele precedente, vineri se arată soarele. Doar vântul o să aibă perioade în care va deveni mai activ. Maxima de pe litoral va atinge 13...14 grade Celsius. În weekend, în schimb, vremea se schimbă. Cerul se va înnora, dar maximele mai cresc, situându-se între 15 și 18 grade Celsius.

Vremea în săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în zona Munților Apuseni, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, conform ANM.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.