Federația Română de Fotbal (FRF) a preluat sâmbătă, din vama Sighetu Marmației, un grup de 14 jucători de futsal ucraineni refugiați, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Aceștia sunt plecați din zone bombardamente de ruși precum Kiev, Ivano-Frankivsk și Lvov. Ei au fost îmbarcați într-un microbuz cu destinația Timișoara, unde au fost cazați și unde li se vor oferi toate condițiile prin Prefectura și prin Universitatea Politehnică din județ. 

FRF a preluat 14 jucători de futsal ucraineni refugiați

Refugiații au o stare de sănătate bună și vor să continue activitatea sportivă, ceea ce va fi posibil prin implicarea FRF. Integrarea lor socială și sportivă este una dintre misiunile campaniei „Pentru fotbal, pentru viață”, demarată joi de FRF. Proiectul se va derula pe întreaga perioadă în care refugiații ucraineni vor avea nevoie.

„Beneficiem de consultanţă şi sprijin material din partea UEFA, astfel încât să ne putem derula eficient rolul de federaţie avanpost la frontul ucrainean. Vom fi primul tărâm de linişte pentru refugiaţii familiei fotbalului ucrainean. Pentru preluarea refugiaţilor primim sprijinul Ministerului Sportului şi Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom preocupa de condiţiile de trai ale jucătorilor de fotbal - copii, juniori şi seniori - de familiile lor şi de oficialii fotbalului ucrainean, dar vom acţiona şi pe flux invers, cu ajutoare trimise către Ucraina", a anunţat FRF.

Organizația a menționat că în următoarele zile va inventaria prezența tuturor copiilor și juniorilor refugiați din Ucraina de pe teritoriul țării noastre: „Am iniţiat propunerea, iar FIFA a acceptat modificarea cadrului regulamentar, astfel încât să fie posibilă integrarea fotbaliştilor ucraineni, temporar, în competiţiile din România.

Totodată, este în vigoare oferta de a găzdui în România partidele reprezentativelor Ucrainei, în măsura în care acestea vor avea loc. Următorul demers instituţional al FRF este de a inventaria prezenţa tuturor copiilor şi juniorilor fotbalişti din Ucraina refugiaţi pe teritoriul României. Pentru identificarea lor, vom colabora cu afiliaţii noştri din ţară, cu Ambasada Ucrainei şi cu Federaţia Moldovenească de Fotbal.

Citeste si:
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...
Peste 5,2 milioane de...

Totodată, Florin Şari, managerul CSR al FRF, va sta la dispoziţie pentru înscrierea directă a refugiaţilor din familia fotbalului. Telefon: +40 786 533 566”, se arată pe site-ul federației.


  • Futsal-ul este versiunea interioară a fotbalului clasic. Numele său provine din portugheză „futebol de salão" și din spaniolă „futbol de salon", amândouă însemnând fotbal în sală.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.