Canada a anunţat joi introducerea unui nou program de imigrare pentru a permite să li se ofere ucrainenilor care fug de război un permis de şedere temporară de până la trei ani, scrie AFP.
 

Canada oferă rezidență temporară refugiaților ucraineni

"Aplicaţiile pentru autorizaţiile de călătorie de urgenţă Canada-Ucraina sunt acum deschise", a declarat ministrul imigraţiei, refugiaţilor şi cetăţeniei, Sean Fraser.

Într-un comunicat, Ottawa precizează că solicitanţii care doresc să folosească acest nou "mijloc special şi accelerat de obţinere a rezidenţei temporare" trebuie să aplice online şi să furnizeze datele lor biometrice (amprente digitale şi fotografie).

Refugiaţii ucraineni pot solicita în acelaşi timp permise gratuite de muncă şi studii.

Peste 3 milioane de ucraineni au fugit din Ucraina

Canada, cu o importantă diaspora ucraineană, în special în centru şi în vest, permite în plus ucrainenilor şi familiilor lor deja stabilite pe teritoriul canadian să beneficieze de aceste noi măsuri.

Lucrătorii, studenţii sau vizitatorii ucraineni "pot prezenta o cerere pentru prelungirea statutului de vizitator sau a permisului de muncă cu până la trei ani", a precizat guvernul canadian.

Potrivit bilanţului Naţiunilor Unite publicat joi, peste trei milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, dintre care mai mult de jumătate s-au refugiat în Polonia, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.