Numărul ucrainenilor care au fugit din țară de frica războiului depășește 5,2 milioane de persoane, conform informațiilor oferite de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați.

Milioane de ucraineni au fugit de război

Potrivit Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați, 5.232.014 de ucraineni au plecat din țară din 24 februarie când a început invazia forțelor armate ruse. În luna martie, un număr de 3,4 milioane de refugiați au ieșit din Ucraina, iar de la începutul lunii aprilie, puțin sub 1.197.000 de ucraineni și-au părăsit țara.

Femeile și copiii reprezintă un procent de 90 la sută dintre cei care au părăsit țara de la începutul războiului. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara deoarece ar putea fi mobilizați pentru a lupta în război. Aproximativ două treimi dintre copiii ucraineni și-au părăsit casele și familiile și au fugit din calea cruzimii trupelor ruse.

Conform Organizației Internaționale pentru Migrație, peste 7,7 milioane de persoane și-au părăsit locuințele, însă se află în continuare pe teritoriul Ucrainei.

Anterior, Ucraina număra o populație de circa 37 de milioane de locuitori în zonele din subordinea guvernului ucrainean. Acest număr exclude populația din sudul Crimeii, peninsulă anexată de Rusia în anul 2014, și regiunile din estul țării care sunt controlate de separatiștii pro-ruși.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.