În anul 2020, când zona e-commerce a înregistrat creșteri masive, foarte mulți antreprenori au înțeles că mediul online în calitate de canal de vânzări reprezintă un segment cu un viitor puternic, care nu trebuie ignorat, indiferent de conceptul afacerii. Între timp, spațiul pe cele mai multe nișe a devenit extrem de dens, iar concurența nu lasă loc de câștig pentru toate magazinele online, ci doar pentru cele care aplică strategii corecte mai ales în ceea ce privește promovarea.

Motoarele de căutare, aliatul nr. 1 al vânzărilor online

Pe internet, cea mai eficientă metodă de a te promova ca afacere online este prin intermediul motoarelor de căutare. Practic, ai acces la publiculul care caută produsele sau serviciile oferite de tine, într-un anumit moment. Astfel, șansa de a consemna vânzări este maximă. Trebuie doar să fii acolo unde trebuie și când trebuie, adică la locul potrivit, în momentul potrivit.

Cu atât de multe rezultate în motoarele de căutare, este nevoie să ai o strategie SEO cât mai complexă și mai eficientă, pentru o prezență "naturală" în prima parte a listei, pentru căutările cuvintelor cheie relevante pentru business-ul pe care îl operezi. Acest lucru nu se poate face decât implementând tehnici avansate într-un plan complex, de preferat conceput și operat alături de o agenție de optimizare seo cu experiență relevantă în domeniu. Astfel, vei realiza creșterea mai rapid și vei putea ajunge la rezultatele dorite, fără experimente costisitoare, ci mergând "la sigur".

Linkuri SEO, pentru creșterea autorității unui website

Pentru optimizare SEO, un capitol esențial este câștigarea de linkuri externe pentru website-ul tău, fie acesta magazin online sau nu. Ai nevoie de link building, adică linkuri cu valoare SEO, implementate corect, care să indice spre website-ul pe care dorești să îl promovezi. Aceste linkuri externe sunt văzute și de utilizatori în mod natural (care pot acționa prin click și pot deveni vizitatori și potențiali clienți), dar cel mai important este că sunt luate în calcul de motoarele de căutare.

Acțiune prin articole SEO

Prin articole SEO ne referim la articole scrise în mod natural, pe domenii relevante, pe anumite website-uri, conținând linkuri SEO spre website-ul care se dorește a fi optimizat în motoarele de căutare. Cumpărarea de astfel de articole SEO poate fi considerată un transfer de autoritate. Practic, Google observă acele linkuri în anumite contexte și, dacă website-urile unde s-au publicat articolele au valoare SEO, website-ul tău va primi calificative mai bune.

Citeste si:
Rusia, acuzații către Google: „Discreditează forțele armate moscovite”
Rusia, acuzații către Google:...

Campaniile de optimizare seo prin articole cu linkuri dofollow pot fi eficiente mai mult sau mai puțin, în funcție de mulți factori. Demn de subliniat este faptul că nu trebuie alese articole pe website-uri la întâmplare. Este nevoie de o analiză complexă și de o strategie corectă. Toate detaliile contează, de la ancorele linkurilor la cuvinte cheie, de la modul în care este scris articolul la alte amănunte pe care agențiile de optimizare SEO cu adevărat competente le cunosc foarte bine.

Să ajungi la clienți prin intermediul motoarelor de căutare cu ajutorul publicității plătite în sistem CPC (cost per click) este desigur util pentru orice afacere, însă potențialul maxim este atins prin implementarea unei strategii SEO de succes.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Februarie 2023 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.