Păstrarea curățeniei în casă este importantă pentru aspectul general al locuinței, pentru menținerea igienei și pentru protejarea suprafețelor. Aceasta este o treabă importantă și, pe măsură ce toți devenim din ce în ce mai ocupați, aparatele care fac treaba în locul nostru încep să ne facă din ce în ce mai mult cu ochiul.

Aspiratoarele robot există de ceva vreme pe piață, ceea ce înseamnă că au devenit din ce în ce mai bune în timp, dar și mai accesibile. Suntem încă destul de departe de asistenți roboți precum cei din filme SF, dar putem investi într-o opțiune robot care ne va ajuta să ne păstrăm casa curată și proaspătă.

Ceea ce încercăm cu toții să evităm este curățenia aceea generală care ne ocupă o zi întreagă și pe care trebuie să o repetăm din nou la câteva zile distanță. Cel mai mare avantaj al unui aspirator robot este că, în general, se descurcă singur și face curățenie în mod constant, nu doar într-o zi. Asta înseamnă că nu vei avea doar o zi pe săptămână în care casa ta va arăta lună, ci poți obține acest aspect zi de zi.

Iată așadar care sunt unele dintre avantajele unui aspiratoar robot și dacă ar trebui să investim într-unul.

Curățare programată

Curățarea programată înseamnă că poți seta un aspirator robot să funcționeze în timp ce nu ești acasă. Multe modele oferă opțiuni de conectivitate inteligentă, adică le poți controla de la distanță funcțiile, chiar de pe telefon. Odată ce aspiratorul robot este plin sau nu mai are baterie, acesta se va trimite singur înapoi la stația de andocare pentru a se încărca.

Curățare temeinică

Sigur, unui aspirator robot îi va lua mult mai mult pentru a face treaba la fel de bine precum o faci tu. Cu toate acestea, nu are nimic mai bun de făcut, așa că tot timpul și-l va petrece curățând locuința sau încărcându-se, așteptând următoarea curățare. Persistența sa, precum și capacitatea sa de a intra sub canapele și paturi înseamnă că podelele tale vor arăta mai bine ca niciodată. Cele mai multe aspiratoare robot manipulează la fel de bine toate suprafețele dure, deși, dacă ai o mulțime de covoare, nu te vei putea baza pe acest ajutor robot pentru o curățare profundă.

Citeste si:
Cum se igienizează un cabinet stomatologic? 9 măsuri de siguranță
Cum se igienizează un cabinet...

Curățarea petelor

Împreună cu curățările programate în mod regulat, poți apela la întăriri dacă există o situație în care ai pătat podeaua. În cazul scurgerilor sau a unei secțiuni de podea deosebit de murdare, un aspirator robot poate fi însărcinat să te ajute să rezolvi problema.

Asistență de mobilitate

Nu toată lumea are capacitatea de a manipula aspiratoare mari și de a le folosi pentru a curăța casa. Un aspirator robot poate fi un avantaj important pentru persoanele cu probleme de mobilitate, oferind un aspirator zilnic care îi ajută să păstreze casa curată fără mare efort.

Dimensiune compactă

Găsirea spațiului de depozitare pentru un aspirator normal poate fi dificilă, mai ales dacă trebuie să îl folosești frecvent. După ce îl scoți, este puțin probabil să încapă cu ușurință în spații greu accesibile, cum ar fi sub paturi și canapele.

Citeste si:
Importanța și etapele procesului de curățare a sistemului de...
Importanța și etapele...

Un aspirator robot va avea nevoie de o mică stație de andocare și cam atât! Se potrivește cu ușurință sub acele zone greu accesibile și apoi se introduce cu ușurință în stația sa de andocare. Nu va trebui să te gândești cu atenție la locul potrivit pentru depozitare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Februarie 2021 - 06 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.