Sistemul de muncă hibrid, care combină activitatea de la birou cu cea de acasă, a fost adoptat cu succes de companiile IT, care apelează, la rândul lor, la tehnologie pentru a rămâne competitive în noua normalitate a anului 2021. Aplicații prin care vezi ce spațiu de lucru e liber, optimizarea întâlnirilor virtuale, evidența celor care lucrează la un moment dat sunt posibile datorită automatizării accelerate.

Modelul hibrid de muncă, adoptat în companii

Unele companii apelează la ceea ce se numește „radar tehnologic”, practic, o evaluare riguroasă a modului hibrid de muncă, dar și a tehnologiilor solicitate de clienți. “Ne vom întoarce la birou de îndată ce vom fi cu toții în siguranță și sănătoși și vom avea curajul să începem să ne vizităm clienții, să călătorim din nou, să îi invităm să ne întâlnească. Planificăm să începem un model hibrid de muncă: de acasă și la birou. Strategia noastră de inovare se concentrează pe crearea de produse, de la idei la piață și la gestionarea ideilor, cu dublă direcție: optimizare internă și produse orientate spre piață. Un accent deosebit se va pune pe menținerea actualizată a vânzărilor și gestionării produselor proprii din oferta noastră de portofoliu (atât internă, cât și de grup) și pe inițiativa noastră de «radar tehnologic»: de a evalua noile tehnologii în funcție de nevoile clienților. Vom continua să simplificăm și să automatizăm fiecare proces, structură și mod de interacțiune, de la vânzări la livrare și asistență pentru afaceri”, remarcă Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

Managementul angajaților, o prioritate

Alte companii produc platforme care gestionează managementul angajaților, dar și dezvoltarea profesională a acestora. Astfel, a fost lansată Microsoft Viva, care integrează instrumente extrem de utile, precum cele disponibile în Microsoft 365 şi Microsoft Teams. „Pe măsură ce piaţa muncii se schimbă, următorul orizont al inovaţiei va fi definit de accentul pus pe creativitate, implicare şi bunăstare, astfel încât organizaţiile să poată construi culturi corporative rezistente, bazate pe ingeniozitate. Ne dorim să punem la dispoziţia organizaţiilor o platformă prin intermediul căreia acestea să poată optimiza componenta de employee experience, pentru a pune bazele unei culturi organizaţionale sustenabile, cu angajaţi şi lideri care să dea dovadă de implicare”, susține Jared Spataro, Corporate Vice President al Microsoft 365.

Citeste si:
Câți bani câștigă Dana Roba, după ce s-a întors la muncă: „Le dau...
Câți bani câștigă Dana Roba,...

Tehnologia a fost pusă în slujba optimizării noului mod de lucru și prin crearea unor aplicații. Despre o astfel de dezvoltare vorbește Radu Miloș, CTO și fondator la Elysian Software: „Aplicația îți permite să vezi activitățile pe proiecte, clienții pentru care ai lucrat și astfel pentru noi este transparent, dacă activitatea se realizează la lucru, la sediul firmei, sau acasă. Aplicația este foarte utilă firmelor mici și mijlocii, indiferent de domeniu, că vorbim de servicii, servicii IT, financiare sau avocați”.

O nouă piață a muncii - de exemplu, cea prefigurată de formula „3-2-2”, adică trei zile la birou, două zile la distanță și două zile libere - presupune și noi modalități de a o gestiona, iar companiile IT, care produc sisteme ce ușurează activitatea clienților, automatizează în paralel și managementul propriilor organizații.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Februarie 2021 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.