Un bărbat a fost acuzat pentru o crimă pe care ar fi comis-o cu 35 de ani în urmă, iar de gol l-ar fi dat un chiștoc de țigară.

Un deținut încarcerat la o închisoare din Oklahoma a fost acuzat de crimă după ce o mostră de ADN prelevată de pe un chiștoc de țigară indică faptul că el este autorul în acest caz care n-a avut rezolvare în ultimele trei decenii și jumătate.

Earl Wilson, în vârstă de 55 de ani, a fost astfel acuzat că l-a înjunghiat mortal pe Paul Aikman în 1985.

Dovezile ADN au fost prelevate de pe țigară, după ce aceasta a fost găsită la locul crimei. La momentul respectiv, însă, proba ADN prelevată de experții criminaliști nu a trimis către cineva anume.

În 2019, însă, s-a descoperit că ADN-ul de pe țigară coincide cu cel al lui Wilson, datorită bazei de date CODIS.

Baza de date CODIS este operată de către FBI, iar toate mostrele ADN preluate de la diverși indivizi certați cu legea ajung aici. Totuși, nu este clar de ce ADN-ul lui Wilson a fost descoperit doar după atât de mult timp.

”Timp de 35 de ani, familia lui Paul Aikman a trăit îndurerată, fără să știe cine e responsabil pentru moartea acestuia”, a declarat directorul OSBI, Ricky Adams. ”35 de ani au trecut, dar nu am uitat de Paul”, arată insider.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iulie 2020 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.