Sci-Tech 4 Iunie 2020 12:35

STS transmite că a instalat echipamente pentru îmbunătățirea comunicației pe stații radio la metrou, venind astfel în sprijinul autorităților.

Cu ajutorul noilor echipamente, echipajele de Ambulanță, SMURD; dar și pompierii, polițiștii și jandarmii vor putea comunica mai eficient în timpul intervențiilor.

Parteneriatul dintre Metrorex și STS se referă la extinderea acoperirii Platformei Comune TETRA. Aceasta asigură servicii de comunicații radio mobile digitale de voce și date, criptate, pentru autoritățile și instituțiile statului român cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Într-un comunicat de presă, STS arată că ”Forțele de intervenție beneficiază de comunicații specializate destinate coordonării eficiente în cazul misiunilor din stațiile și tunelele de metrou ale Capitalei. Operaționalizarea noilor echipamente va reduce considerabil timpii de intervenție ai salvatorilor, fiind asigurat un răspuns prompt și eficient în sprijinul cetățenilor.”

Serviciul de Telecomunicații Speciale arată că acoperirea radio a fost realizată etapizat pentru 13 stații de metrou desfășurate pe magistralele 1 și 3, dar și în tunelurile care leagă aceste stații. ”Totodată, se fac demersuri ca, până la finalul acestui an, să se extindă acoperirea Platformei Comune TETRA pe toate magistralele de metrou”, mai arată oficialii STS.

Pentru realizarea acestui proiect sunt utilizate tehnologii moderne care asigură transmiterea semnalului în standard TETRA prin intermediul fibrei optice, a cablurilor speciale radiante și a sistemelor de antene distribuite.

Platforma comună TETRA oferă interoperabilitatea tuturor structurilor care intervin în cazul situațiilor de urgență sau altor evenimente care pun în pericol cetățenii. Stațiile radio individuale permit comunicarea securizată la locul incidentului, transmiterea informațiilor către dispeceratele care coordonează intervenția și solicitarea de suplimentare a echipajelor în cadrul evenimentelor majore.”

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.