Social 18 Mai 2020 08:51

După cele trei zile de relaxare, România a intrat în starea de alertă. Autoritățile din Capitală au luat măsuri speciale de securitate la metrou, printre care și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Accesul persoanelor în toate cele 53 de stații de metrou va fi făcut în mod controlat.

Cu toate că măsura obligatorie de purtare a măștii de protecție este respectată, în multe stații nu se respectă distanțarea socială.

Plata contactless cu cardul

În toate stațiile a fost implementat, la aparatul de taxare, sistemul de plată contactless cu cardul, pentru a fi evitată plata cu bancnote.

Locurile, marcate cu semne

Locurile permise pentru staționarea din metrou, atât pe scaune, cât și în picioare, vor fi marcate cu semne vizibile de culoare verde.

Anunțurile cu privire la măsurile luate de autorități vor fi transmise cu ajutorul instalațiilor de sonorizare.

Nerespectarea măsurilor poate fi sancționată cu o amenzi de până la 2.500 de lei.

Măsurile de prevenție au fost luate și pentru mijloacele de transport STB din București.

Distanțarea socială este una dintre reguli, iar pentru asta, accesul în mijloacele STB va fi limitat - oamenii vor putea ocupa locurile pe scaune, cât și un rând în picioare, păstrând o distanță de 1,5 metri.

Accesul în mijloacele de transport în comun se va face doar pe ușa din față, restul fiind folosite pentru coborâre.

Pentru a se asigura că noile reguli vor fi respectate, în punctele cu trafic intens și trasportări masive de oameni, controlorii STB, ajutați de Poliția Locală, vor îndruma călătorii la accesul în vehicule.

Transportul în comun din București va funcționa la capacitate maximă. Pe traseu vor fi scoase toate autovehiculele din parcul auto circulant, începând cu data de 18 mai.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2020 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.