Sci-Tech 1 Iunie 2020 15:40

Un sit arheologic din Australia, vechi de 46.000 de ani, a fost distrus ”din greșeală” în timpul unei extinderi a unei mine de fier.

Proiectul extinderii minei de fier din vestul Australiei, înaintat de către compania minieră RIo Tinto, a fost aprobat de către autoritățile locale, astfel că s-a trecut la treabă. O explozie necesară pentru această extindere, însă, a distrus un sistem de peșteri

Rio Tinto a detonat explozibili în zona peșterilor Juukan Gorge, iar distrugerea peșterilor a devastat triburile Puutu Kunti Kurrama și Pinikura. Un reprezentant al PKKP, John Ashburton, spune că pierderea acestui sit arheologic este ”o lovitură devastatoare.”

În zona respectivă au fost descoperite mai multe artefacte arheologice, inclusiv pietre folosite pentru măcinat, dar și un os ascuțit pentru a fi folosit drept unealtă.

”Ne pare teribil de rău pentru pagubele și șocul emoțional pe care l-am produs”, a declarat CEO-ul companiei miniere, Chris Salisbury.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.