Social 24 Mai 2020 15:18

Astăzi s-au împlinit 16 ani de la accidentul de la Mihăilești, care a luat viața a 18 persoane și a rănit alți 13 oameni ajunși la fața locului.

În dimineața zilei de 24 mai 2004, un camion încărcat cu azotat de amoniu s-a răsturnat și a fost cuprins de flăcări, pe șoseaua din satul Mihăilești, Buzău.

La fața locului au ajuns două camioane de pompieri, dar și doi jurnaliști de la Antena 1. Și alți curioși din sat s-au apropiat de locul accidentului.

La o oră de la accident, o explozie imensă s-a produs, la ora 5:47 dimineața. Deflagrația a ucis 7 pompieri, pe Ionuț Barbu și pe Elena Popescu, de la Antena 1, pe șoferul camionului dar și pe alți săteni de la fața locului. Alte 13 persoane au fost grav rănite. Explozia a fost atât de puternică încât a pulverizat camionul și a lăsat în urmă un crater de 6,5 metri adâncime.

La vremea respectivă, directorul de la Doljchim, fabrica producătoare de azotat de amoniu, dar și managerii companiilor implicate în transport au fost găsiți vinovați de omor din culpă și distrugere. Fiecare a primit câte patru ani de închisoare, iar aceștia au plătit și compensații familiilor victimelor.

Astăzi, la 16 ani de la eveniment, familiile victimelor și ale supraviețuitorilor s-au adunat la monumentul de la Mihăilești, pentru a cinsti memoria celor decedați în dimineața zilei de 24 mai 2004.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.