Sci-Tech 31 Mai 2020 13:40

O clădire din Richmond, Virginia, a fost pusă la pământ în mai puțin de 10 secunde, schimbând astfel peisajul din centrul orașului.

În cursul dimineții de sâmbătă, curioșii din Richmond au putut asista la demolarea controlată a unei clădiri din centrul orașului. Clădirea a adăpostit fostul sediu al celor de la Dominion Energy, însă a fost dărâmată pentru a face loc unor noi proiecte.

La ora 7:00, experții au dărâmat clădirea, iar structura cu 21 etaje a căzut la pământ în mai puțin de 10 secunde.

Firește, ceea ce se poate vedea în filmuleț e un proces care pare simplu și care durează foarte puțin, însă pregătirea unui astfel de moment este minuțioasă și de lungă durată. Chiar și în ultimele minute ale clădirii, experții erau ocupați cu aranjamentele finale pentru implozie.

13 etaje ale clădirii au fost înțesate cu explozibili în puncte cheie, iar în preajma acesteia, celelalte structuri au fost acoperite cu copertine, astfel încât să nu apară pagube din cauza resturilor care ar fi putut ”decola” din zona imploziei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.