Sci-Tech 15 Mai 2020 09:30

Microcipurile plantate în mână: O posibilă soluție împotriva COVID-19?

De exemplu, compania Biohax din Italia așteaptă aprobarea autorităților pentru a putea implanta cipuri la scară largă. Eric Larsen, conducătorul companiei, crede că ar putea implanta aproximativ 2.500 de cipuri în Milan și Roma în primele șase luni de la primirea avizelor. Chiar și fără certificatele necesare, compania a reușit să planteze câteva sute de cipuri, scrie Euronews.

Cum ar putea implanturile cu cipuri să ne protejeze de noul coronavirus?

Pandemia de coronavirus îi va face pe oameni mai atenți la persoanele cu care intra în contact și la cei care le trec pragul firmelor. Cu toate acestea, cetățenii celor mai multe țări nu sunt mulțumiți când le sunt urmărire mișcările cu ajutorul GPS-ului.

Aici cipurile implantate în mână ar putea face diferența din moment ce aceste dispozitive nu folosesc GPS.

Adio, portofele!

Microcipurile implantate în mână ar putea fi folosite pentru accesarea calculatorului, setarea alarmei, dar și pentru a efectua plăți . Acestea mai pot fi folosite și drept cheie

“Dacă îți pierzi cheia, nu vei intra în casa ta. Dacă altcineva îți găsește cheia, în principiu îți poate revendica locuința, așa cum se întâmplă în alte țări", explică Jowan Osterlund, unul din fondatorii Biohax International.

În Suedia, microcipurile mai sunt folosite și ca bilete de tren sau metrou.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.