Un nou test pentru coronavirus poate oferi rezultate precise cu privire la boală în doar 40 de minute.

Noul teste a fost creat de cercetători de la Universitatea din California, dar și de la Mammoth Biosciences. Acesta folosește unealta pentru editarea genelor, CRISPR, pentru a detecta noul coronavirus în celule preluate din nasul pacientului.

CRISPR este cunoscut pentru abilitatea de a descoperi și secvența material genetic. Cu ajutorul funcției de căutare, cercetătorii au programat sistemul pentru a căuta secvențe genetice specifice SARS-CoV-2. Dacă CRISPR găsește aceste gene, transmite un semnal sub forma unor dungi de culoare închisă pe o bandă de testare, într-o manieră similară cu un test de sarcină.

Cercetătorii au testat sistemul pe 36 de mostre de la pacienți cu coronavirus și pe 42 de mostre de la persoane cu alte infecții respiratorii. Testul a identificat corect 100% dintre mostrele negative. În ceea ce privește precizia pentru mostrele cu Covid-19, aceasta a fost de 95%, arată medium.com.

În prezent, coronavirusul este detectat cu ajutorul testelor PCR. Acestea amplifică o bucată de material genetic dintr-o mostră, astfel încât tehnicienii pot descoperi dacă există virus în material. Testul e fiabil, dar rezultatele pot veni chiar și după șase ore. Iar, având în vedere cât de multe teste sunt efectuate, un pacient își poate primi rezultatul chiar și după câteva zile.

Universitatea și Mammoth Biosciences speră la o aprobare urgentă din partea FDA, pentru ca testele CRISPR să poată fi folosite cât mai curând pentru diagnostic.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.