Emirates, compania aeriană din Dubai, testează de COVID-19 absolut toți pasagerii, înainte ca aceștia să se îmbarce pentru zbor. Rezultatele testelor sunt gata în doar 10 minute.

Autoritatea Sanitară din Dubai efectuează aceste teste serologice, în zona de check-in a aeroportului, care identifică anticorpii din sânge.

Potrivit unui comunicat al companiei, primele astfel de teste rapide, pentru determinarea infectării cu virusul COVID-19, au început miercuri, pe Aeroportul Internațional din Dubai.

Compania aeriană Emirates ar fi prima companie de zboruri din lume care face astfel de teste, potrivit CNN.

Lucrăm la planuri de extindere a capacităților de testare în viitor și de extindere la alte zboruri”, a declarat Adel Al Redha, angajat al companiei.

Emirates nu a menționat dacă pasagerii ar putea fi respinși la îmbarcare, pe baza rezultatelor acestor teste.

Testele serologice nu sunt create pentru a depista infectările active cu coronavirus, ci mai mult pentru a verifica proteinele din sistemul imunitar, cunoscute ca anticorpi. Prezența lor în sânge înseamnă că persoana a fost expusă virusului și a dezvoltat anticorpi împotriva lui.

Cu toate astea, astfel de teste sunt văzute ca un pas înainte de către pasagerii zborurilor, dat fiind faptul că toată lumea se întreabă cum și cand să relaxeze restricțiile de călătorie în siguranță.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.