O inregistrare video data publicitatii joi il prezinta pe Joaquin Phoenix salvand o vaca si un vitel de la un abator din California, la mai putin de 48 de ore dupa ce a sustinut un discurs despre drepturile animalelor cu ocazia castigarii premiului Oscar pentru cel mai bun actor, conform publicatiei The Guardian.

Imaginile publicate de organizatia The Farm Sanctuary il arata pe Phoenix, insotit de mama sa, Heart, vizitand abatorul Manning Beef din Pico Rivera, alaturi de reprezentanti ai organizatiei The Farm Sanctuary si de o delegatie a grupului de activisti pentru drepturile animalelor Los Angeles Animal Save.

Acolo, Joaquin Phoenix a stat de vorba cu Anthony Di Maria, CEO-ul abatorului, care i-a povestit actorului despre politica sa de a nu ucide mame cu pui. Apoi cei doi au inceput o dezbatere cu privire la sacrificarea animalelor la abator, activitate pe care Di Maria o numea "recoltare" iar Phoenix "crima".

Apoi, cei doi au escortat o vaca si un vitel de 3 zile, care s-a nascut la abator, spre un camion. Phoenix a botezat vaca Liberty, iar pe vitel Indigo.

"Nu as fi crezut niciodata sa gasesc un prieten intr-un abator, insa intalnirea cu Anthony si faptul ca mi-am deschis inima spre el, m-a facut sa inteleg ca s-ar putea sa avem mai multe lucruri in comun decat lucruri care ne fac diferiti. Fara gestul sau de generozitate, Liberty si puiul ei Indigo ar fi avut un sfarsit ingrozitor", a sustinut ulterior actorul intr-un comunicat.

"Liberty si Indigo nu vor mai fi expusi niciodata cruzimii si nu vor mai fi atinsi de maini aspre si neinduratoare. Speranta mea este ca il vom vedea pe Indigo crescand alaturi de mama sa Liberty la Farm Sanctuary si ca ne vom aduce aminte ca prietenia poate rasari din cele mai neasteptate locuri si ca indiferent de cat suntem de diferiti, bunatatea si compasiunea trebuie sa conduca totul in jurul nostru", a mai sustinut el.

Putini se asteptau ca poate cele mai memorabile cuvinte rostite la ceremonia de anul acesta a premiilor Oscar sa fie despre inseminarea artificiala a vitelor. Insa Joaquin Phoenix s-a folosit de ocazia primirii premiului Oscar pentru rolul magistral din "Joker" pentru a condamna aceste practici ale crescatorilor de vite, dar si publicul larg pentru ca le accepta.

"Ne simtim indreptatiti sa inseminam artificial o vaca si apoi sa-i furam puiul, surzi la mugetele ei de disperare. Apoi ii luam si laptele care era pentru vitelul ei si-l turnam in cafeaua noastra si peste cerealele noastre", a sustinut el dupa primirea premiului Oscar, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Christina Ich nu a uitat de unde a plecat: „Nu mi-am pierdut încă...
Christina Ich nu a uitat de...

Ulterior, actrita Lena Dunham a postat pe Twitter ca acest mesaj al lui Joaquin Phoenix a facut-o sa devina vegana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.